Vinul si romantismul


Vinul a fost asociat dintotdeauna cu romantismul. Seteaza intensitatea luminii, pregateste muzica potrivita si las-o sa cante in surdina ai vei vedea de ce. Aaa, si foarte important, pregateste mancarea potrivita si alege un vin de la crama Budureasca. Aici, optiunile sunt variate, insa daca esti in pana de idei sau pur si simplu nu te pricepi, oricand poti alege un Chardonnay. Poate preferi unul din gama Organic sau pe cel din colectia Budureasca Premium, fie poate o combinatie speciala intre Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Pinot Gris – cupajul Fume din gama Budureasca Clasic.
Si totusi, ce legatura are vinul cu romantismul? Cu siguranta literatura si media au avut un cuvant de spus in propagarea acestei asocieri. Unele surse spun ca totul ar fi plecat din Grecia Antica, acolo unde s-a creat o legatura intre vin si placere. Astfel, grecii considerau ca o viata placuta trebuie sa includa mancaruri fine, bauturi bune si sex. Poate ca un bun exemplu in acest sens este si proverbul latin „in vino veritas” care se traduce prin „in vin (este) adevarul”. Proverbul a fost folosit de catre nenumarati autori si filosofi de-a lungul timpului pentru a pune in valoare abilitatea vinului de a ne expune gandurile ascunse si dorintele.
Vinul si romantismul sunt strans legate. Fie ca te pregatesti de o cina romantica alaturi de persoana iubita, fie pur si simplu iti doresti sa urmariti un film sau sa petreceti timp de calitate impreuna, pentru fiecare lucru exista vinul potrivit. Poate preferi un vin rosu, plin de pasiune pentru o seara de neuitat, fie unul mai light, dulce pe care sa il acompaniezi cu deserturi si branzeturi, ai garantia ca la Budureasca il vei gasi pe cel potrivit.
Fie ca esti o fire romantica sau nu, vinul bun iti aprinde simturile, iar Budureasca iti este aproape cu propuneri pe care merita sa le descoperi.


No comments

Random Posts

3/random/post-list