Culori scandinave de sarbatori

Daca te-ai hotarat sa iti amenajezi casa in stil scandinav, ar trebui sa folosesti  o gama destul de limitata de culori si nuante. Culorile puternice nu sunt foarte folosite in mod obisnuit, ci doar ca accent in camerele simple si minimaliste ale interioarelor nordice.

Culorile pe care le intalnesti zi de zi in designul scandinav sunt albul, culorile pamantii sau lemnoase, nuantele de gri si beige, car pot fi scoase in evidenta cu nuante de albastru si galben. Totusi, in timpul sarbatorilor putem sa dam frau liber imaginatiei noastre si sa aducem mai multa culoare decat de obicei. Combinatiile de rosu, alb si tonuri de maro, crem si beige sunt perfecte. Acestea vor scoate in evidenta nuantele de verde din bradul de Craciun, coronitele din crengi de brad si celelalte decoratiuni de craciun in stil scandinav din locuinta ta.



Culorile pot sa vina dinspre deocratiuni, obiecte de mobilier, felul in care ti-ai vopsit peretii, dar si de la paturi, perne sau alte material textile din locuinta ta. Despre ele voi vorbi in continuare.
Obiectelesi materialele textile au un rol foarte important, mai ales in perioada Craciunului. Iti dau doza aceea de relaxare, un element nelipsit in perioada sarbatorilor. Atunci cand incerci sa aduci putina culoare si texturi diferite cu obiecte si material textile, cel mai bine ar fi sa folosesti:

Perne

 Pernele aruncate neglijent sunt o semnatura a stilului Nordic, dar in aceasta perioada a anului ele ar trebui sa fie vesele si sa aduca multa culoare si viata. Cauta perne care sa aiba un design ce sa include culorile sarbatorilor: alb si rosu. Materialul fetelor de perna ar trebui sa fie natural, pentru a se potrivi cu stilul Nordic si cu regulile lui. Totusi, daca te-ai indragostit de imprimeul unei perne, materialul din care este facuta nu ar trebui sa te opreasca sa o cumperi.


Fete de masa

Sa iti schimbi fata de masa in timpul sarbatorilor a devenit un obicei peste care nu poti trece, chiar si atunci cand ai locuinta amenajata in stil nordic. O fata de masa rosie si servetele textile albe sunt cea mai sigura solutie pentru un décor de sarbatori. Poate schimba felul in care arata intreaga camera si chiar da impresia unei mese noi.


Tu ce culori vei folosi de sarbatori pentru decorarea casei? 


No comments

Random Posts

3/random/post-list