De ce este burgerul cel mai popular sandwich din lume?

60% din totalul numarului de sandwichuri vandute in lume este procentul pe care burgerii il reprezinta. Dar care este motivul pentru care acest preparat culinar este atat de popular pe intreg globul?
Pentru a putea intelege exact de ce acest tip de sandwich este atat de consumat la nivel mondial trebuie intai sa intelegem cum a aparut acesta. Desi originea sa poate fi identificata inca de pe vremea mongolilor, hamburgerul a aparut oficial in Statele Unite. Multe state au afirmat ca inventia acestui sandwich le apartine, dar adevarul este ca indiferent de originea lui adevarata, acesta a aparut ca o necesitate. Toate povestile au ca factor comun o persoana care avea nevoie sa manance ceva rapid, un preparat care il va hrani, dar care sa poata fi consumat pe fuga. Astfel, un bucatar a pus o chiftea de vita intre doua felii de paine si aia a fost! Asa a inceput povestea societatii moderne cu burgerii.
Acest preparat s-a raspandit pe intreg mapamondul in 30 de ani mai rapid decat orice alt fel de mancare datorita gustului extraordinar, usurintei cu care se prepara, dar si a faptului ca poate fi consumat oriunde, rapid si usor.
Cu timpul, burgerul a evoluat dintr-un sandwich compus doar dintr-o chiftea de vita si o chifla, intr-un preparat complex care are peste o suta de moduri in care poate fi realizat. Lumea este inebunita dupa burgeri, cu toate acestea, el are un renume ca fiind un preparat nesanatos. Cei mai multi burgeri sunt vanduti de fast food-uri, de aici pornind mitul ca un astfel de sandwich este foarte daunator pentru sanatate. Cu toate acestea, sunt foarte multe restaurante, chiar si in Bucuresti care au dus preparatul burgerilor la rang de arta si care folosesc ingrediente bio, naturale pentru a prepara acest sandwich.
Exista retete de preparare a burgerilor care transforma acest simplu sandwich intr-un fel de mancare sanatos, satios, pastrandu-i totodata caracteristicile care l-au facut celebru. Va recomand unii din cei mai buni burgeri din Bucuresti.

No comments

Random Posts

3/random/post-list