Grija momentelor fara griji

Timpul e cel mai bun profesor. Fie ca e vorba despre relatii, maturizare sau momente grele peste care sa treci, nimic nu iti ofera o perspectiva mai edificatoare decat trecerea timpului. Efemeritatea e un concept care se poate aplica, de exemplu, insectelor ce traiesc doar o zi pentru a se reproduce iar apoi mor. Dar, in acelasi timp, de unde stim noi, ca specie umana, ca nu suntem insectele altora? Tocmai in asta consta frumusetea timpului, transforma cat se poate de usor perspectiva dintr-una complet pesimista intr-una plina de speranta si calmitate.

Grijile si stresul - boala secolului XXI


Se spune ca stresul este boala secolului XXI din cauza multitudinii de informatii si noilor oportunitati de a face un trai decent. Desigur, poate ca de abia acum psihologii si sociologii au inceput sa analizeze acest fenomen pe scara larga iar, in fond, lucrurile sunt la fel de milenii incoace. Tendinta nativa a oamenilor de a se ingrijora are o foarte mare legatura cu instinctele de supravietuire pentru ca fara aceasta nu ar fi putut fi creata o conexiune chimica in creier intre, de pilda, un mamut si conceptul de hrana. Mai mult decat atat, zilele acestea a fost dovedit ca depresia este semnalul creat de creier ca raspuns al unor stimuli negativi. Este fascinant cum cauza atator pastile prescrise este, de fapt, un raspuns biologic creat de catre anumite evenimente de natura negativa.

Sindromul "Golden Age"


Psihologii au descoperit un precept mental destul de nou si l-au clasificat ca fiind sindromul erei de aur. Asta se refera la tendinta si compulsia oamenilor de a romanta anumite perioade care nu tin de prezent, de a se gandi ca perfectiunea ar fi fost in anii 1920 sau ca va fi in 2220.

Tu cum te descurci cu momentele pline de griji din viata ta?

No comments

Random Posts

3/random/post-list