Interpretarea moderna a viselor

Cu totii avem vise din cele mai diverse: despre conflicte, despre prieteni, despre oameni necunoscuti sau alte intamplari. Inca din antichitate exista mentiuni despre vise si interpretarile lor diverse. In functie de perioada de timp si cultura din care provin izvoarele istorice, visele au fost interpretate cu o insemnatate destul de mare. Uneori, un simplu vis putea sa insemne diferenta dintre o recolta bogata, o tradare sau chiar un voiaj reusit pe mare. De la grecii antici, la sumerieni, amerindieni pana in zilele noastre, interpretarile s-au schimbat si au capatat o tenta psihologica.


Cultura urbana a viselor

Miturile urbane se perpetueaza si in ceea ce priveste visele. De exemplu, se spune ca daca visezi un lac sau un caine vei avea o zi foarte proasta iar daca vei avea vise cu prieteni vechi se spune ca e posibil sa te intalnesti cu ei. Un element decorativ preluat din cultura amerindiana este foarte des folosit in amenajarile interioare: prinzatorul de vise. Acest obiect are proprietati supranaturale in cultura indiana si fereste persoanele de cosmaruri.


Interpretarea psihologica

Jung si Freud sunt printre primii psihologi care au incercat sa ofere o teorie legata de ceea ce viseaza oamenii si au ajuns la concluzii asemanatoare. Acestia considerau ca visele au legatura cu elemente intamplatoare de peste zi data de care ai avut o reactie emotionala subconstienta.

No comments

Random Posts

3/random/post-list