Cum sa conduci in siguranta pe vreme ploioasa

Condusul pe ploaie , indiferent daca sunt cativa stropi sau o ploaie torentiala puternica, poate fi una dintre cele mai dificile situatii de condus pe care un sofer le intalneste. Conditiile de ploaie sunt asociate direct cu rate mai mari de accidente. Indiferent in ce parte a tarii traiti, este aproape sigur ca va trebui sa conduceti vehiculul pe ploaie la un moment dat. Stiind cum drumurile ude si vizibilitatea redusa afecteaza felul in care raspunde autovehiculul dvs., va vor ajuta sa ramaneti in siguranta atunci cand va deplasati pe conditii de ploaie. Daca aveti o masina inchiriata de la o firma de inchirieri auto, asigurati-va ca ajungeti sa cunoasteti masina destul de bine inainte de a pleca cu ea la drum pe vreme nefavorabila.
Daca nu va simtiti confortabil sa conduceti pe ploaie si puteti amana calatoria, asteptati pana cand vremea se imbunatateste inainte de a conduce. Nu exista niciun motiv pentru a va pune in pericol daca nu este necesar condusul in conditii umede.
Asigurati-va ca echipamentul masinii dvs. este in stare de functionare inainte de a intampina vremea ploioasa. Verificati farurile, luminile din spate si stergatoarele de parbriz pentru a va asigura ca vor functiona eficient atunci cand sunt necesare. De asemenea, verificati suprafata de rulare a anvelopei vehiculului. Anvelopele uzate pot reduce drastic gradul de tractiune pe carosabilul umed.
Incetiniti. Nu numai ca trebuie sa respectati limita de viteza anuntata atunci cand conduceti in conditii de vreme umeda, ci si sa conduceti in mod considerabil mai lent decat in mod normal. Drumurile umede sunt foarte periculoase. Timpul de reactie al vehiculului este mult mai lent cand ploua. Viteza redusa este imperativa pe vreme ploioasa.
Majoritatea statelor solicita soferilor sa activeze luminile vehiculelor in timp ce conduc pe ploaie. Chiar daca este doar ceata, pornirea farurilor autovehiculului va creste atat vizibilitatea proprie, cat si capacitatea celorlalti soferi de a va vedea masina pe sosea.
Pastrati o distanta mai mare intre autoturism si vehiculul din fata dvs. Oprirea autovehiculului dvs. va fi mai dificila cand conduceti pe ploaie. Mentineti o distanta de mai multe lungimi de masina, intre masina dvs. si alt vehicul.

No comments

Random Posts

3/random/post-list