Adevarul despre stranut - cauze si aspecte interesante despre cum se straduiesc oamenii sa stranute cu ochii deschisi

 Indiferent daca vorbim despre o reactie alergica, o infectie virala, modificari bruste de temperatura sau o lumina puternica instanta, nasul nostru poate resimti usor toate aceste schimbari si, de asemenea, poate deveni agitat. Cand se intampla acest lucru, corpul tau face ceea ce trebuie sa faca pentru a scapa de ceea ce ne irita in mod deranjant, iar pentru a elimina acea senzatie nu trebuie decat sa stranuti. Si acum, realmente vorbind, stranutul chiar este o reactie care parca te revigoreaza, iar atunci cand, pur si simplu, nu poti stranuta este destul de frustrant.

Cand ceva iti intra in nas, asa cum sunt ar fi germenii, praful sau polenul, un mesaj este trimis catre o parte a creierului tau numita centrul de stranut, iar acesta trimite la randul sau  semnale catre partile corpului care trebuie conlucreze, pentru a va ajuta sa stranutati. Astfel, in acest proces sunt antrenate mai multe parti ale corpului, de exemplu muschii pieptului, diafragma, abdomenele, corzile vocale si muschii din spatele gatului care lucreaza impreuna pentru a va ajuta sa expulzati substanta care va irita caile nazale.


Totodata, exista si persoane care acuza un stranut des, mai ales in situatia in care vorbim despre reactii alergice puternice. Stim cu totii ca o persoana care stranuta poate stranuta de mai multe ori succesiv. Totusi, probabil va intrebati de ce stranuta unele  oameni de mai multe ori? Ei bine, va spunem ca, uneori, este posibil ca stranutul sa nu fie suficient de puternic pentru a scapa de ceea ce inseamna cauze stranut, care stim ca sunt diverse. In aceasta situatie, s-ar putea sa dureze cateva incercari pentru ca nasul sa scape total de ceea ce il irita. Adevarul despre stranut este ca acesta este rezultatul alergiilor si al inflamatiei continue, ceea ce inseamna ca trebuie sa stranutati de mai multe ori pentru a elimina complet ceea ce deranjeaza caile nazale.

Un alt aspect interesant si despre care, probabil ca va intrebati macar o data pana acum este: De ce nu putem tine ochii deschisi cand stranutam? Exista multe mituri stranut, insa este, practic, imposibil sa faceti acest lucru. Nu se stie precis de ce se intampla acest lucru, dar oamenii de stiinta care au studiat acest fenomen cred ca atunci cand stranutam, creierul nostru trimite un mesaj pentru a inchide ochii. Practic, este un reflex involuntar - ca atunci cand medicul iti loveste genunchiul, iar acesta se misca in mod inexplicabil.

De asemenea, este posibil ca multi sa va doriti sa stranutati cu ochii deschisi  si, chiar daca incercati cu greu, iar dorinta de a deschide ochii cand stranutati este foarte puternica, practic, ceea ce facei este lupti impotriva reflexului natural al corpului.

Descopera si alte informatii despre stranut din urmatorul videoclip DoctorMIT:


No comments

Random Posts

3/random/post-list