Skiathos – esența Greciei într-o singură insulă

Skiathos este o destinație de vacanță pe care tot mai mulți turiști o preferă pentru atunci câd pleacă în vacanță. Fie pentru că este o insulă în care domnesc liniștea și pacea, fie pentru că pune la dispoziție unele dintre cele mai frumoase peisaje din Grecia, cei care doresc să plece din țară penru câteva zile, o pot face acum printr-un charter în Skiathos, care le permite să se relaxeze și să se liniștească așa cum se cuvine după un an încărcat. Atmosfera și liniștea de aici te vor face să te reîntorci și te vor conduce pe cele mai înalte culmi ale relaxării.

Drumețiile care îți vor înveseli ziua

Skiathos îți pune la dispoziție 25 de trasee de drumeții, fiecare dintre ele determinând un anumit nivel de dificulate. Acestea sunt foarte bine marcate și sigure și de asemenea nu necesită decât să fii foarte dornic de o plimbare foarte relaxantă. Este important să știți că aceste trasee au o încărcăturp istorică nemaivăzută pentru că priv intermediul lor veți păși pe urmele  lui Alexander Papadiamantis și Alexandre Moraitidis, și să veți putea bucura de peisaje de poveste pe cărările suspendate de deasupra pădurilor de pini sau a  plantaților de măslini. Toate cele 25 de trasee sunt disponibile prin intermediul unui ghid, și fiecare dintre ele îți spun o poveste nouă.

Mănăstirea Bunei Vestiri din Skiathos

Înființată de câțiva călugări de la Muntele Athos,Mănăstirea Bunei Vestiri a Maicii Domnului din Skiathos datează încă din anul 1794. Aceasta este o mănăstire de monarhi, unde este permis accesul femeilor, iar frumusețea și liniștea de aici nu poate fi comparat cu nimic în lume. Există numerose dovezi alte faptului că Mănăstirea a sprijinit lupta de eliberare de sub jugul otoman, iar în anul 1807 un grup de revoluționari eleni au jurat aici au jurat că vor avea libertate, chiar pe primul steag al Greciei moderne. Acesta din urmă a fost cusut la mănăstire și care încă poate observat în interiorul așezământului.

Mănăstirea Panagia Kounistria

Această mănăstire este situată în mihlocul unei păduri de pini care se află la 13 aprozimativ  kilometri distanță de orașul Skiathos. Constrită de un călugăr ascet în secolul 17 exact pe locul unde a fost găsită o icoană a Fecioarei Maria, mănăstirea reușește să păstreze o atmosferă tainică și sacră pe care nu o poți trece cu vederea. În mănăstire vei putea admira icoane care datează din secolele 17 și 18, și care au fost ppictate pe lemn.

Orașul Skiathos

Orașul Skiatho este unul dintre cele mai frumoase orașe din Grecia. Acesta reușește să păstreze toată esența țării, de la străduțe și până la clădirile colorate, într-un fel atât de fascinant încât cu siguranță te vei îndrăgosti iremediabil la prima vedere.

No comments

Random Posts

3/random/post-list