Cum sa intrerupi monotonia de la birou?

Printre cele mai des intalnite afectiuni ale secolului informatiei este stresul cauzat de munca. Munca la birou afecteaza un numar semnificativ de persoane din cadrul populatiei fie ca este prin tendinta de a petrece foarte mult timp pe scaun sau prin oboseala ochilor cauzata de monitor. Este dovedit faptul ca  stresul dauneaza sanatatii atat fizice cat si mentale, iar multe companii se angajeaza in transformarea climatului de munca dintr-unul monoton intr-unul plin de surprize si elemente placute. Mai jos am detaliat cateva moduri prin care sa destinzi atmosfera la locul de munca.

Organizeaza evenimente lunare

Cu siguranta ca ai auzit de termenul team-building ce se refera la activitatile de cunoastere si relationare dintre angajati. Intocmai cu acelasi scop poti organiza cateva activitati lunare care sa aduca  pozitivitate la birou. De exemplu, fa ultima vineri din luna o zi special desemnata de activitati diverse: puteti merge la bowling, organiza un concurs de gatit sau face un campionat de mima.




Schimba obiectele banale

Consumabilele de birou sunt, in majoritatea firmelor, lipsite de vitalitate sau dinamism. De exemplu, inlocuieste hartia de copiator alba cu o culoare noua in fiecare saptamana. Poti face inclusiv un concurs origami intr-o zi speciala a lunii. Culorile hazlii vor atrage atentia asupra informatiilor asternute pe ele si vor aduce putina diversitate in birou.

Animale de companie

Nu ezita sa aduci un animal de companie in birou. Desigur, pe moment toata lumea va fi cu gandul la noul musafir al echipei, dar exista o sumedenie de studii realizate ce arata ca un animal la locul de munca reduce stresul si creste nivelul de empatie. Gandeste-te sa adopti un catel sau o pisica de la centrele speciale care ajuta astfel de animale si vei face o fapta buna in acelasi timp.

Zone special amenajate

Asigura cateva zone special amenajate pentru relaxare si momentele dintre intalnirile importante de afaceri. Nu ar fi indicat sa te axezi foarte mult pe productivitate daca nu ai si o metoda prin care angajatii tai sa se relaxeze. Chiar daca poate parea contraproductiv, este un fapt binestiut ca daca imbunatatesti felul in care angajatii tai se simt la munca acestia vor avea nevoie de mai putin timp pentru a atinge aceleasi obiective si vor fi mai interesati de ceea ce au de facut.

De foarte multe ori procesele creative sunt si foarte relaxante astfel ca poti gasi sugestii pentru imbunatatirea mediului de lucru chiar de la cei din birou. Succes!

No comments

Random Posts

3/random/post-list