Despre spirit si suflet dintr-un suflu

Singurul lucru care conteaza si dureaza pentru totdeauna este sufletul. Fara suflet, nimic nu poate fi desemnat ca fiind viu sau infinit, oricat de mult am incerca sa credem asta. Sufletul este cel care ne face ceea ce suntem si care ne ofera certitudinea ca sunt. Nu orice obiect animat are un suflet. Sufletul inseamna constiinta si constienta.


Alegerile pe care le facem nu sunt rationale, sunt intotdeauna subiective si impulsive. Intr-adevar, se bazeaza pe ratiunea noastra, dar ratiunea noastra este formata din ratiunea altora si ratiunea innascuta, pe care o urmam, dar de care nu suntem siguri niciodata ca e corecta sau falsa. Tot ce putem este sa o confirmam, dar asta tot prin ratiunea altei persoane,  asa ca ne aflam deja intr-un cerc vicios.



Din punctul meu de vedere, sufletul exista chiar daca nu-l putem vedea. Il putem simti, il putem visa si il putem observa de multe ori in altii mai mult decat in noi insine. Pentru ca noua ni se pare ca pur si simplu existam si atat. Dar nu e chiar asa. Daca ne-am putea privi macar pentru o secunda prin ochii celorlalti stiind deja ce stim despre noi insine, ni s-ar schimba cu siguranta parerea. 

No comments

Random Posts

3/random/post-list