La ce se pot aștepta pacienții după tratarea cariilor

Unele dintre cele mai frecvente probleme tratate de medicii stomatologi sunt cele date de apariția cariilor. Este important ca orice pacient să fie conștient de cât de mult bine își poate face dacă merge regulat la doctor pentru a trata la timp, deoarece astfel sunt prevenite afecțiunile mai grave și nu sunt necesare proceduri foarte costisitoare.

Medicii dentiști, pentru a oferi clienților cele mai bune servicii trebuie să își echipeze cabinetele în mod corespunzător. Nu ai nevoie doar de o oglindă cu mâner și un excavator dentar, ci de multe alte instrumente, aparate și soluții. Pe multe dintre ele le poți cumpăra și online, de la Edwards Dental. Produsele de aici sunt de calitate foarte bună, iar prețurile accesibile și corecte.

Doctorii stomatologi trebuie să fie foarte sinceri cu pacienții și să le explice exact ce urmează să se întâmple, chiar și atunci când vorbim de tratarea unor banale carii. Medicul curăță cu grijă țesuturile afectate, iar după excavare rămâne un loc ce trebuie umplut cu material special. Totul este foarte simplu, însă, pot să apară anumite neplăceri precum:

      Disconfort dentar

Materialele care umplu golul lăsat de carie nu sunt aplicate prin tehnici de amprentare, ci medicul adaugă, șlefuiește și tot așa, până când se obține forma și dimensiunea dorită. Chiar dacă faci tot ce poți, unii pacienți tot pot resimți apoi disconfort cand vorbesc sau mănâncă. La unii acesta trece în câteva ore, la alții nu, motiv pentru care este important să revină la cabinet, pentru a nu risca fisurarea.


      Durere dentară

În mod normal, după ce caria a fost curățată și s-a adăugat material special pentru umplerea zonei, durerea ar trebui să dispară foarte rapid sau în câteva zile. Dacă nu se întâmplă asta este posibil ca problema să fie una mai gravă și să necesite intervenții mai profunde. Medicii care sunt și endodonți își vor da seama de la început ce tratamente sunt necesare, ceilalți, dacă li se pare că ceva nu este în regulă e mai bine să îndrume pacientul spre un specialist sau să se consulte chiar ei cu unul.

      Sensibilitate dentară

Pacienții trebuie să știe când pleacă din cabinet că se pot confrunta cu o oarecare sensibilitate la presiune sau la consumul de alimente reci/calde. Aceasta este normală, mai ales dacă a fost vorba de o carie profundă. Problema aceasta necesită revenirea la cabinet dacă persistă mai mult de două săptămâni.

Informează-ti pacienții foarte bine, pentru a ști exact la ce să se aștepte și pentru a ști când este cazul să revină la cabinet pentru a nu afecta calitatea lucrării, dar și pentru a nu sta cu disconfort în cazul unor neplăceri care sunt foarte simplu de rezolvat.

No comments

Random Posts

3/random/post-list