Cat de des e bine sa schimbam seturile de lenjerii de pat?



Ca orice produs care vine in contact cu organismul nostru, lenjeriile de pat trebuie sa fie inlocuite la un anumit interval de timp. Nu e niciun secret ca in timp seturile de lenjerii de pat devin adevarate „hoteluri” pentru microbi, praf, acarieni, diverse ciuperci si bacterii, ne putem imbolnavi foarte usor daca nu avem igiena foarte buna si le pastram prea mult timp.
Cum stim cand trebuie sa inlocuim vechile lenjerii de pat? Lenjeria de pat se inlocuieste cand tesatura a devenit mult prea uzata, cand vedem urme e uzura. E bine sa inlocuim imediat lenjeriile pentru a impiedica degradarea avansata. Uzura inseamna si risc mai mare de acumulare de acarieni si de fungi, de deteriorare a patului pe care e folosita. Stim ca avem nevoie de alta lenjerie pentru pat si atunci cand, desi o spalam, are un miros neplacut, are tesatura putrezita, are o textura ciudata. De multe ori se intampla ca lenjeriile sa nu fie tinute in conditii ideale de depozitare, sa fie prea mult praf, prea multa umezeala, iar de aici pana la miros nu mai e decat un pas.
Inlocuim rapid lenjeriile si atunci cand observam ca s-au decolorat prea tare. Cumparam lenjeriile pentru ca arata bine si au imprimeuri, culori care ne fac placere, iar cand aceste culori aproape dispar si arata rau e cazul sa schimbam lenjeriile cu unele noi si moderne, cum sunt si cele de la Armonia Textil. Si le mai inlocuim si cand avem nevoie de o schimbare, cand e deja prea multa monotonie in dormitor si vrem ceva fresh si de calitate superioara, dintr-un material mai bun.
Stim cand le inlocuim, dar stim cat de des trebuie inlocuite lenjeriile? Raspunsul nu e unul clar, depinde pe cine intrebi. Daca intrebi specialistii din domeniul sanatatii ti se va spune ca vei inlocui lenjeriile cat mai des, depinde cat de mult le folosesti, dar cel putin de doua ori pe an, poate de trei ori, depinde mult si de uzura, de materialele din care sunt facute, de cum le intretii.
Daca intrebi clientii, persoanele care le folosesc in viata de zi cu zi si nu fac teste in laboratoare, in conditii controlate, raspunsul va fi mai nuantat, in sensul ca fiecare va avea un ritm diferit de schimbat si totul e subiectiv. Unii le schimba o data pe an, altii la doua luni, daca nu au bani de materiale foarte bune si le intretin gresit, le tot spala intr-o masina care are centrifuga prea puternica.
Raspunsul corect e undeva la mijloc. Nu schimbam lenjeriile nici o data pe luna, dar nici la cinci ani. Urmarim mereu cum se comporta tesaturile, ce se intampla dupa spalari, cat de confortabile mai sunt, cat de bine se igienizeaza. Cand vedem ca nu prea arata bine si igiena lasa de dorit le putem inlocui. Recomandat este sa le schimbam cu unele rezistente si din materiale cu fibre naturale, daca e posibil macar de doua ori pe an in cazul celor care se folosesc foarte mult si se tot inlocuiesc saptamanal, asa cum ne spun si specialistii.
Lenjerii de pat ieftine
Si cu ce le inlocuim? Dupa cum am vazut deja, cu lenjerii de pat ieftine de la Armonia Textil. In orice comanda de la magazinul online primesti doar produse de calitate superioara, romanesti, la pret de producator, ieftine, cu reduceri si in oferte pe care nu ai cum sa le refuzi. Lenjeriile ieftine se vor potrivi in orice dormitor si sunt foarte usor de folosit si de intretinut. Daca le schimbi mai des, cum am vazut ca e si recomandat, poti cumpara lenjeriile din ofertele 1+1 gratis, unde primesti o lenjerie platita si una gratuita ca sa ai cu ce inlocui vechile tale lenjerii. Cu lenjeriile ieftine faci si economie, te bucuri de lenjerii elegante, ai de schimb mereu si te bucuri de ele mai mult timp pentru ca sunt foarte bine lucrate si foarte rezistente pe termen lung.
Lenjerii de pat Pucioasa
Alta varianta este inlocuirea celor vechi cu lenjeriile de pat Pucioasa, dintr-un bumbac foarte rezistent si usor de spalat, de uscat, de calcat. Lenjeriile Pucioasa sunt cunoscute pentru calitatea lor buna si pentru modul in care au fost realizate intr-o fabrica cu linii de productie moderne si cu cele mai noi tehnologii. Lenjeriile de pat Pucioasa vin intr-o multime de variante si sunt foarte simplu de aranjat pe orice pat, dimensiunile se potrivesc cu cele ale paturilor clasice, single sau matrimoniale. Doar lenjeriile Pucioasa iti asigura confort si un somn odihnitor, te feresc de alergii si iti tin de cald iarna, si iti asigura racoare pe perioada verii.

No comments

Random Posts

3/random/post-list