Veneția, orașul care te cucerește din prima

 Dacă vă doriți ca la început de an să evadați într-un loc liniștit, plin de obiective turistice, precum și de o atmosferă de sărbătoare, un city break în Veneția ar putea fi ceea ce aveți nevoie. Aici vă veți bucura de tot ceea ce înseamnă specific italian cu toate frumusețile și atracțiile sale. Vă invităm să descoperim împreună ce puteți vizita aici, dacă vă surâde un city break în Veneția.

Nu există loc pe pământ ca Veneția, Italia. Acest oraș construit pe apele Mării Adriatice este de vis cu arhitectura sa elaborată, palatele pline de artă, o istorie care datează de peste 1.000 de ani și, desigur, rețeaua sa de canale pitorești, predispuse la inundații.

Veneția este formată dintr-un grup de insule în jurul Marelui Canal, o cale navigabilă emblematică plină de gondole, taxiuri de apă și bărci. Și din moment ce nu există mașini în oraș, trebuie să mergeți pe jos sau să luați o barcă pentru a vedea numeroasele sale locuri ce merită vizitate dacă ajungeți într-un city break aici. De asemenea, explorarea trebuie făcută lent și plăcut, așa încât veți constata că nu există niciodată lipsă de atracții și curiozități, de la vizitarea muzeelor ​​la excursii pe insule, indiferent de perioada anului în care veniți aici.

În inima Veneției se află mereu plină de viață Piața San Marco. Mereu plină de porumbei care caută mâncare, turiști, emblematica piață este un loc minunat pentru a vă relaxa cu o cafea și pentru a admira felul în care italienii își duc viața. Numit și Piazza San Marco, acest loc central este un exemplu de măreție al societății venețiene.

În Piața Sf. Marcu, Campanila Sf. Marcu se înalță la peste 300 de metri deasupra orașului. Mulți turiști se vor opri să facă o poză cu clopotnița înaltă, aflată la o înălțime maiestuoasă lângă Catedrala Patriarhală Bazilica Sfântul Marcu, fără să se obosească să ia liftul până sus pentru o vedere de neegalat a Veneției de sus. Campanila di San Marco este cel mai înalt și mai important reper din oraș.

De asemenea, un alt loc de neratat dacă vă gândiți la un city break în Veneția este și Libreria Acqua Alta, care nu este o librărie obișnuită. Numele în sine se traduce prin „Librăria apei înalte”. Mii de cărți sunt îngrămădite în căzi și chiar într-o gondolă de dimensiuni mari, creând o priveliște ciudată, aproape comică. Vânzătorul de cărți oferă o mulțime de titluri de epocă, plus câteva pisici cu care să te joci cât timp cauți o carte preferată.

Dacă v-am stârnit pofta de vacanță, iar un city break în Veneția vi se pare chiar tentant, vă anunțăm că Fabrica de Vacanțe are nenumărate oferte în acest sens. Profitați din plin!

No comments

Random Posts

3/random/post-list