Încălzirea în pardoseală, cea mai nouă și modernă modalitate de generare a căldurii în casa dumneavoastră

În curând va veni din nou sezonul rece, iar dacă vă gândiți să căutați noi modalități de încălzire în casă, astăzi ne-am propus să vă vorbim despre avantajele încălzirii prin pardoseală, care devin din ce în ce mai căutate în zilele noastre.

Încălzirea în pardoseală, un proces care nu este nou

Ideea vine de departe, de pe vremea când romanii circulau aer cald sau abur în țevi de teracotă sub pământ pentru a încălzi băile termale. Astăzi, tuburile PEX, cablurile sau peliculele de încălzire au înlocuit țevile de teracotă. Producția de căldură nu se mai face cu cărbune, ci cu energie electrică, gaze naturale sau energie solară. Cu toate acestea, principiul încălzirii prin pardoseală, electrică sau hidraulică, rămâne același ca altă dată, pentru că încălzirea întregii suprafețe a pardoselii se face întâi la o temperatură scăzută, iar  după ce s-a stocat căldura necesară, țevile aferente  o difuzează prin radiație în toată încăperea.

O parte din avantajele încălzirii în pardoseală

Pe lângă garanția căldurii constante și omogene în toată casa, încălzirea în pardoseală electrică sau hidraulică la temperatură joasă prezintă și alte avantaje. Funcționând ca emițător de căldură distribuită pe toată suprafața casei, este singurul mod de încălzire care garantează o temperatură internă plăcută mereu.

De asemenea, încălzirea prin pardoseală face posibilă reducerea consumului de energie cu până la 15% și rămâne cea mai profitabilă metodă de încălzire de utilizat prin exploatarea solului ca mijloc pentru a optimiza difuzia căldurii prin radiație.

Sistemul principal fiind încorporat în șapa casei, podeaua încălzită vă permite să dispuneți de tot spațiul din interior. Nu emite nici vibrații, nici poluare fonică și încălzește spațiul fără a agita praful sau a polua aerul. Pe scurt, este o modalitate discretă de a avea tot timpul căldură în casă.

În varianta sa electrică, încălzirea prin pardoseală este inteligentă, având benzi autoreglabile, ce pot fi adaptate automat temperatura din zonele mai reci sau mai calde. În ceea ce privește încălzirea hidraulică în pardoseală, combinată cu o pompă de căldură reversibilă, aceasta este încălzită iarna și răcită vara. Prin urmare, iată un plus de confort de care puteți beneficia alegând această variantă de încălzire.

Maricon este, actualmente, unul dintre cele mai mari magazine care comercializează sisteme pentru încălzire în pardoseală. Prin urmare, puteți avea maximă încredere în sistemele noastre, mai ales dacă doriți să faceți o investiție care să dăinuiască ani de zile. De fapt, acesta este scopul nostru, să vă ajutăm să găsiți un tip de încălzire în care să nu fie nevoie să investiți sume majore anual pentru a-l întreține.

Comandați chiar azi sisteme de încălzire în pardoseală de la Maricon și nu veți regreta alegerea făcută!

No comments

Random Posts

3/random/post-list