Formula 1

Formula 1 este cea mai importanta competitie auto a planetei. Milioane de dolari sunt investiti de la cursa la cursa pentru a include ultimele avantaje tehnologice echipelor participante. Competitia este gestionata de cateva zeci de ani de catre Bernie Ecclestone, despre care presa si fanii spun ca nu s-a ocupat chiar atat de bine de marketingul F1.


F1 versus NASCAR


Avand un potential enorm, F1 continua sa piarda fani de la an la an. Comparativ cu NASCAR competitia americana de autoturisme V8 in care masinile parcurg in cerc 500 de mile, F1 are cele mai faimoase si dificile circuite de curse din lume. Fiecare pilot trebuie sa treaca prin teste riguroase precum si prin greutatea unei curse. Este estimat ca un pilot F1 pierde aproximativ 3 litri de apa din corp in timpul unei curse. De asemenea dezvoltarile tehnologice ale echipelor sunt cruciale pentru avantajele competitive. Marii producatori de automobile folosesc intotdeauna ultimele trasaturi ale motoarelor special concepute F1 pentru a introduce gaselnitele tehnice automobilelor de masa larga.


Marketingul Formula 1


Desi exista numeroase evenimente si un push din ce in ce mai mare pentru a dezvolta marketarea competitiei, mizele din ce in ce mai mari au facut pilotii sa isi ia cat mai putine riscuri. Astfel, momentele cele mai impresionante, depasirile, s-au imputinat odata cu trecerea timpului si cu pretul din ce in ce mai mare al monoposturilor.

No comments

Random Posts

3/random/post-list