Tot ce nu stiai despre uleiul de Oregano

Marea majoritate a oamenilor folosesc oregano pentru gatit insa la fel de multi oameni nu stiu faptul ca uleiul de oregano are mult mai multe beneficii si intrebuintari decat cele culinare.

Spre exemplu, tu stiai ca oregano este o planta cu proprietati terapeutice? Istoria acestei plante incepe inca de pe vremea grecilor antici si a romanilor, fiind venerata ca planta a fericirii.

Oregano nu inseamna doar condiment, oregano este remediu natural.

Iata cateva lucruri importante care iti vor schimba perceptia:


#Sprijinirea sistemului imunitar

Acidul rozmarinic continut de oregano este un agent antioxidant ce sprijina sanatatea sistemului imunitar, avand potrivit studiilor cu pana la 42 de ori mai mari efecte antioxidante decat merele.
Tocmai de aceea, cateva picaturi pe zi sunt suficiente pentru a ajuta organismul in lupta impotriva bacteriilor, virusilor sau a microbilor.

#Daca infectiile danturii sau gingeile iti dau batai de cap, o cura cu ulei de oregano este solutia de care ai nevoie. Poti adauga o picatura de Ulei de Oregano in momentul in care te speli pe dinti si vei avea o respiratie mult mai proaspata datorita proprietatilor sale antibacteriene.
Acest lucru este valabil si in cazul infectiilor cronice datorita proprietatilor sale antifungice fiind foarte eficient pentru infectiile de tip Candida precum si ciupercile unghiilor. Administrarea se poate face atat pe cale interna cat si externa.

#Daca ai probleme cu matreata sau seboreea, atunci trebuie sa stii asta: marea majoritate dintre noi ne-am confruntat la un moment dat cu aceste probleme si de cele mai multe ori, solutia era schimbarea tipului de sampon insa nu era suficient iar problema persista.
Ceea ce nu stiam era faptul ca odata ce amenstecam cateva picaturi de Ulei de Oregano cu sampon, ne va ajuta sa eliminam cauza, de multe ori o infectie fungica a scalpului.


#Utilitate pentru caile respiratorii superioare

In anotimpurile reci dar si primavara suntem cel mai predispusi la raceala iar daca
te confrunti cu infectiile cailor respiratorii, foloseste un spray pe baza de ulei aromatic de oregano pentru o vindecare rapida si eficienta.

Tot in cazul unei raceli, uleiul de oregano incurajeaza producerea de transpiratie ca un mod de detoxifiere si ingerarea lui ar putea ajuta corpul sa scape de mucusul nedorit din plamanii tai.
Efectul? Simptomele racelii si gripei dispar inca de la prima administrare a catorva picaturi de ulei.

Alte efecte benefice ale Uleiului de Oregano:
-Ajuta la distrugerea organismelor parazitare
- Restabileste digestia, calmeaza durerile stomacale
- Intareste sistemul imunitar
- Creste flexibilitatea articulara si musculara


#Cum poti utiliza uleiul de Oregano?

Totul depinde de nevoile tale.
Spre exemplu, in cazul unei infectii micotice sau a unghiei, este indicat sa iti inmoi picioarele intr-un lighean cu apa cu cateva lingurite de ulei sau aplici local uleiul de oregano.

Daca vremea de afara iti joaca feste si ai probleme cu infectiile sinusurilor sau raceli, pune cateva picaturi de ulei intr-o oala cu apa clocotita si inhaleaza cu grija aburul.

Daca ai probleme cu infectiile gingiilor, dilueaza uleiul (1 picatura de ulei cu 1 picatura de ulei auxiliar) si pune una sau doua picaturi sub limba. Tine pentru cateva minute, apoi clateste . Repeta procedura de patru ori pe zi.

Drept concluzie, se pare ca uleiul de Oregano este bun la toate. Incearca-l si tu!

No comments

Random Posts

3/random/post-list