Cum sa celebrezi Sfintele Pasti alaturi de colegii de la birou

Pastele e una din cele mai frumoase sarbatori de peste an. Momentul este celebrat in multe culturi si religii si semnifica o sarbatoare menita sa aduca iubire, bucurie si pace tuturor. De asemenea, este ocazia in care se serbeaza Invierea Domnului in religia crestina. Exista mai multe traditii specifice de Paste: se merge la biserica, se ia lumina, se face o masa imbelsugata in familie si timp de 3 zile se ciocnesc oua spunand “Hristos a Inviat!”

Asa cum sarbatoresti cu familia si rudele apropiate acest moment frumos, un gest plin de grija ar fi sa celebrezi Pastele si cu prietenii de la locul de munca. Mai jos, ti-am pregatit cateva moduri prin care sa iti arati gratitudinea si respectul fata de ei cu aceasta ocazie.


Cosuri cadou de Paste


Un obicei plin de candoare pe care poti si tu sa il pui in practica este sa oferi cosuri cadou de Paste. Acest mic dar cu o insemnatate de mare respect arata angajatilor si prietenilor din locul in care lucrezi ca te gandesti la ei si vrei sa le infrumusetezi sarbatorile aratandu-le grija si caldura. Pentru ca iti petreci aproximativ o treime din zi la munca, e firesc si normal sa onorezi relatiile de colegialitate si prietenie care se formeaza.

Exista mai multe tipuri de cosuri cadou de Paste pe care le poti darui astfel incat sa tii cont de felul de a fi al persoanei careia vrei sa-l dai. Daca este cineva caruia ii plac foarte mult traditiile romanesti te poti orienta catre un cos cu vin rosu, cozonac si bunatati pe care le gasesti la Gift Solution. Tot aici vei putea gasi si cosuri alcatuite pentru colegii tai de alte nationalitati sau parteneri de afaceri internationali: ciocolata si sticle de vin alaturi de delicatese gourmet cum ar fi pateul de rata.


Organizeaza un concurs Easter Egg


Traditia jocului Easter Egg provine dintr-un melanj de culturi ce si-au indreptat atentia catre celebrarea Pastilor intr-un mod cat mai haios si interactiv cu putinta. Jocul presupune ascunderea oualor de gaina colorate sau incondeiate alaturi de ouale de ciocolata intr-un anumit spatiu. Castigatorul e cel care gaseste cele mai multe oua de ciocolata.

Poti incorpora si tu acest mic joc la locul de munca in cadrul unei activitati interactive care le va pune zambetul pe buze angajatilor si colegilor. Astfel, pe langa faptul ca vei ciocni oua si vei spune “Hristos a Inviat!” vei putea sa si creezi o atmosfera placuta cu un joc ce va intari relatiile dintre persoanele de la serviciu punandu-le creativitatea si curiozitatea in prim-plan. Vei arata cu atat mai mult respect pentru valorile si obiceiurile autohtone daca vei face colegilor cadouri de Paste constand in cosuri traditionale romanesti.

In cele din urma trebuie sa iti aduci aminte ca a serba Pastele alaturi de colegii de la munca e un gest foarte frumos care are o insemnatate deosebita: faptul ca iti doresti sa arati respectul si multumirea fata de ei si sa celebrezi un moment special cu “a doua familie”!

No comments

Random Posts

3/random/post-list