Siguranta pe Internet

Odata cu liberalizarea accesului la internet din ce in ce mai multe persoane putea sa acceseze site-uri, sa trimita mesaje, e-mail-uri, sau sa faca tranzactii financiare online. Inceputul anilor 2000 e consierat a fi momentul in care au inceput sa apara diferitele fraude pe internet cum sunt furtul de informatii sau inselatoriile cu bani.

Phishing 


Acesta este termenul oficial pentru furtul de informatii pe internet. Foarte multe persoane nu stiau ca e posibil ca cineva sa le ia informatiile si datele personale cu ajutorul web-ului, mai ales la inceputul anilor 2000. Tehnologizarea continua a facut ca si infractorii sa descopere noi oportunitati online. Astfel, acestia pretindeau ca sunt afiliatii unor companii importante si ca au nevoie de datele personale pentru a acorda anumite premii valoroase. Chiar daca acum pare putin probabil ca cineva ar mai crede un asemenea mail, acum zece - cincisprezece ani numarul celor care chiar isi ofereau aceste informatii era foarte mare.


Printul nigerian 


Cel mai popular e-mail este cel in care un asa-zis print nigerian avea nevoie de o donatie mica intr-un cont, iar ulterior el se angaja intr-un document sa plateasca de 5 ori suma respectiva. Astazi, email-ul a intrat in limbajul contemporan si e folosit in mod uzual pentru a explica termenul de inselatorie.

No comments

Random Posts

3/random/post-list