VIDEO cu viața rușilor de rând după doi ani de război și sancțiuni economice. Pâine și circ, ingredientele cu care Putin ține în frâu populația

Vloggerul român este cunoscut pentru excursiile sale în Ucraina și în Rusia, unde încearcă să vadă cum sunt afectați oamenii de rând din cele două țări aflate în război. După ce a străbătut Ucraina, el a mers și în Rusia, unde a intrat în mai multe magazine și a vorbit despre prețurile alimentelor.

„50 de cenți o pâine, undeva la 88 de ruble kg, ft multe produse de patiserie, două cornulețe 50 de cenți. Bagheta 32 de cenți, cornuri, cornulețe, 25 de ruble bucata, arată bine. Mezeluri, salamuri, arată a parizer, costă 43 de cenți, cremvuștii 200 de ruble, 470 de grame", spune turistul român, citind prețurile de la raft.

Orașul care a fost votat cea mai bună destinație turistică a Europei în 2024. România nu se află nici măcar în Top 20

Imaginile au fost filmate într-un hipermarket din Moscova. Ce a constatat românul este că la Moscova și Sankt Petesburg, unde președintele Vladimir Putin nu este deloc popular și este votat de mai puțin de jumătate din oameni, se trăiește cel mai bine. Cele două metropole sunt singurele orașe mari din Rusia unde nivelul de trai se apropie sau este chiar la fel de ridicat ca în unele orașe din Vestul Europei. Asta în timp ce, în restul țării, există discrepanțe foarte mari.

„O chirie într-o zonă ca această este undeva 250-350 de euro, contează tipul apartamentului. Chiar dacă ne aflăm la periferie, nu sunt peste tot acele blocuri comuniste. Salariul minim în Rusia este de 16 mii de ruble, asta pentru că în 2023 a crescut undeva la 160 de euro. Pensia minimă oficială este de 17 mii de ruble, în mod neoficial sunt persoane cu pensie de 13 mii de ruble. Dacă luăm în considerare cursul valutar, sunt pensii de 130 de euro în Rusia", mai explică românul.

Zeci de oameni au rămas pe drumuri după ce și-au cumpărat apartamente. Păgubiții furioși au organizat un protest

Concluzia vloggerului a fost una simplă. La un salariu mediu asemănător celui din România, prețurile în Rusia, în special Moscova, sunt, de regulă mai mici. Pe de altă parte, în centrul capitalei ruse și în cartierele de lux populate cu oameni cu salarii de mii de euro, prețurile sunt mai mari, asemănătoare celor din magazinele noastre, a mai precizat vloggerul. 

Anunț dur: Mașinile second hand se vor scumpi anul acesta. Românii nu își vor mai putea permite nici măcar mașini la mâna a doua



de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list