Discuție decisivă între Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis despre sistemul Patriot care ar putea fi donat Ucrainei: Urmează să luăm o decizie

 

"Am avut o discuţie cu preşedintele României, urmează să luăm o decizie în CSAT. Sunt ferm convins că după CSAT veţi afla decizia", a declarat premierul. 

Întrebat când a avut această discuţie cu Klaus Iohannis, premierul Ciolacu a spus că "în aceste zile". 

"Aici nu avem păreri, când e vorba de apărarea naţională. Această decizie se ia în CSAT", a ţinut să precizeze şeful Executivului.

Marcel Ciolacu, anunț după scăderea inflației: Am acționat corect și vom continua pe această direcție ca să ducem inflația sub 5%

La insistenţele presei, premierul a replicat ironic. "Cel mai bine este să desfiinţăm CSAT şi să luăm deciziile noi aici la Braşov. Nu m-am supărat, mă raportez la ce voi hotărî împreună cu preşedintele României, în CSAT, împreună cu colegii mei", a spus el. 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre donarea unui sistem Patriot către Ucraina că este un subiect care nu trebuie politizat şi este o decizie care se va lua după analiza structurilor responsabile în acest domeniu, în CSAT.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că "preşedintele Iohannis va avea discuţii cu primul ministru, cu ministrul apărării, CSAT" pe tema ajutorului pentru Ucraina.

Județul lăudat de Marcel Ciolacu: Este campionul absolut! În ultimii doi ani s-a dezvoltat de două ori mai repede decât restul țării

"În fapt, dacă noi avem, acum vorbesc în nume personal, avem un sistem de apărare, îl montăm în România să ne apere tot de partea estică, da? Dacă este al nostru, dar îl montăm un pic mai încolo, adică în Ucraina şi ne apără tot pe noi, adică chiar e mai bine cumva şi pentru noi. E o decizie strategică care va fi luată. Am spus, sunt argumente şi pentru acest lucru." Am şi declaraţia domnului Donald Tusk, premierul Poloniei. Polonia are două baterii, a câte 16 lansatoare. Fiecare baterie are opt". Nu avem suficiente Patriot pentru a le putea oferi în acest moment", a spus Ciolacu.

"Suntem trei state cu sistemul Patriot. Este Polonia, România şi Germania. Ştim poziţia Germaniei. Acum, domnul Donald Tusk este primul ministru al Poloniei. La noi, conform Constituţiei, comandantul suprem al armatei este domnul preşedinte Klaus Iohannis. Eu nu am avut o discuţie încă, după vizita preşedintelui în Statele Unite, am avut discuţii cu ministrul Apărării. Domnul ministrul al apărării Are reţineri mari în ceea ce priveşte să dăm acest sistem, unul dintre sisteme, în Ucraina. Dar decizia, repet, se ia împreună în CSAT, împreună cu preşedintele României", a mai spus premierul.de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list