Kim Ki Nam, maestrul propagandei nord-coreene, a murit la vârsta de 96 de ani. Cu cine l-a comparat presa de la Seul

Kim Ki Nam a murit din cauza vârstei înaintate și a unei „insuficiențe multiple a organelor" pentru care primea tratament din 2022, a precizat KCNA, agenția oficială de știri de la Phenian, relatează HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, înmormântarea a avut loc miercuri dimineața devreme. Kim Jong Un a adus un omagiu „revoluționarului veteran care a rămas nemărginit de loial" regimului.

Kim Ki Nam nu avea nicio legătură de sânge cu familia dictatorială, în ciuda faptului că poartă același nume de familie, printre cele mai comune în cele două Corei.

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap l-a comparat cu șeful propagandei din Germania nazistă Joseph Goebbels, cunoscut pentru mantra sa: „Repetă o minciună suficient de des și ea devine adevăr".

Kim Ki Nam a fost numit director adjunct al Departamentului de propagandă din Phenian în 1966, unde a lucrat îndeaproape cu Kim Jong Il, predecesorul și tatăl actualului lider Kim Jong Un. Ulterior, acesta a ajuns să conducă departamentul, jucând un rol crucial în modelarea mesajelor țării, în slujba celei mai longevive dinastii din lume.

Se pare că a avut o relație apropiată cu Kim Jong Il, mai multe relatări din presă descriindu-i ca fiind „prieteni de pahar", scrie BBC.

Kim Ki Nam a fost unul dintre puținii oficiali nord-coreeni care au vizitat Sudul, conducând o delegație care a participat la funeraliile fostului președinte sud-coreean Kim Dae-jung, în 2009.

El s-a retras din activitate la sfârșitul anilor 2010, cedând rolul său surorii lui Kim Jong Un, Kim Yo Jong, dar a continuat să apară la evenimente publice - un semn că a rămas în relații bune cu regimul.de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list