Un vulcan a început să erupă din nou. Alertă maximă

După ce vulcanul Ruang a început să erupă, mai multe bucăți de rocă încinsă au fost aruncate în regiune. Totodată, mai multe fulgere au fost văzute deasupra craterului. Erupția a apărut după o serie de cutremure care au atras atenția specialiștilor. Insula Ruang are peste 800 de locuitori. 

Informații despre Vulcanul Ruang

Vulcanul Ruang, situat în Indonezia, este unul dintre numeroșii vulcani activi din arhipelagul indonezian. Acesta face parte din "Inelul de Foc al Pacificului", o zonă caracterizată prin activitate seismică și vulcanică intensă.

Whoahh! More video of Ruang in Indonesia erupting at 02.30 WITA 😬👀Via: @IcalNurba51757 🙏pic.twitter.com/mHCexTtwhF

— Volcaholic 🌋 (@volcaholic1) April 29, 2024

Informații esențiale despre vulcanul Ruang:

Locație: Vulcanul Ruang este situat în partea de nord a insulei Sangihe, în provincia Sulawesi de Nord a Indoneziei. Insula Sangihe face parte din arhipelagul Sangihe, situat în partea de nord-est a Indoneziei.

Caracteristici geologice: Ruang este un stratovulcan, ceea ce înseamnă că este format din straturi alternante de lavă solidificată, cenușă vulcanică și alte materiale piroclastice. Este unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia.

Istoricul activității vulcanice: Vulcanul Ruang a avut numeroase erupții în istorie. Ultima erupție semnificativă a avut loc în 2 martie 2002, când un nor de cenușă a fost observat ridicându-se deasupra vulcanului. Acesta a provocat evacuarea temporară a câtorva sate din zonă, conform site-urilor de specialitate.

Monitorizarea activității vulcanice: Activitatea vulcanică a Ruangului este monitorizată de autoritățile indoneziene responsabile de gestionarea dezastrelor naturale. Acestea includ Centrele de Vulcanologie și Mitigare a Dezastrelor Geologice (PVMBG) și alte organizații similare.

 

 de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list