Dublă tragedie. Un cutremur puternic a lovit o insulă din Filipine, afectată deja de o alunecare de teren cu zeci de morți și dispăruți

Agenţia de seismologie din Filipine a evaluat că seismul de sâmbătă, care a avut loc la ora locală 11.22 (5.22, ora României), a avut magnitudinea de 5,9 şi s-a produs la o adâncime de 27 km. De asemenea, agenţia filipineză a precizat într-un buletin că nu se aşteaptă la pagube, dar că ar putea avea loc replici.

 

Seismul s-a produs în timp ce echipele de salvare căutau zeci de persoane dispărute în urma unei alunecări de teren produse anterior în oraşul Maco din provincia Davao de Oro, din sudul Filipinelor. În aceste condiții, salvatorii au fost nevoite să-şi întrerupă operaţiunile potrivit Reuters.

Bilanţul alunecării de teren, care a avut loc marţi seară la un sit de exploatare auriferă, a ajuns la 28 de morţi, 77 de persoane fiind încă dispărute şi 32 rănite, inclusiv o fetiţă de 3 ani salvată vineri după 60 de ore petrecute sub dărâmături.

Ploi torenţiale s-au abătut asupra oraşului Davao de Oro în ultimele săptămâni, declanşând inundaţii şi alunecări de teren.

 de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list