Încă o moarte suspectă în Rusia. Cel mai cunoscut blogger militar s-a sinucis, după ce a dezvăluit pierderile mari de la Avdiivka

Morozov este unul dintre fondatorii Centrului de Coordonare pentru Ajutor pentru Novorossia și fostul lider al grupului naționalist-stalinist Red Blitzkrieg. Din 2014 până în 2015, după cum a spus chiar bloggerul, a participat la acțiuni pe teritoriul Ucrainei.

Scandalul informațiilor secrete: Cum primea un fost informator FBI date de la ruși despre Joe Biden și fiul său

Biletul de sinucidere al lui Morozov a fost postat și pe canalul său de Telegram. El s-ar fi împușcat. "Dușmanii mei nu vin să se lupte cu mine în luptă corp la corp, mă atacă cu mâinile altora", se arată în postare. La 18 februarie, Morozov a publicat un mesaj în care a menționat moartea a 16 mii de soldați ruși în bătăliile pentru Avdiivka. Postarea a stârnit o mulțime de discuții pe alte canale pro-ruse. Bloggerul, printre altele, a fost aspru criticat de bloggerii militari pro-ruși. În biletul său de sinucidere, el a menționat, de asemenea, că a fost „forțat să facă acest lucru".

"Tovarășe colonel, prin ordinul dumneavoastră, am fost obligat să șterg postarea de pe canalul meu de telegram. Și ați fost forțați să dați acest ordin de către comanda voastră, bazându-vă pe responsabilitatea colectivă a vechii armate. (...) Iar el, comandamentul vostru, a fost forțat să facă acest lucru de prostituatele politice conduse de Vladimir Soloviov, care se enervează să vină și să apese pe trăgaci. Ei bine, o voi face singur. Mă voi împușca dacă nimeni nu îndrăznește să-și asume această sarcină minoră. Și vi se vor da tancuri", se spune în mesaj.

Rusia respinge cererea UE pentru o anchetă internațională privind moartea lui Navalnîide pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list