Lukaşenko anunţă arestarea mai multor ''sabotori'' la graniţa cu Ucraina: S-au târât peste graniţă transportând explozibil

Luând cuvântul la un eveniment desfăşurat la Minsk, Lukaşenko a susținut că cei arestaţi „s-au târât peste graniţă transportând explozibil pentru a comite sabotaje în principal în Rusia şi Belarus", relatează Reuters preluat de HotNews.ro.

El nu a precizat câte persoane au fost arestate în operaţiunea de vineri, dar a spus că grupuri similare sunt reținute „de două-trei ori pe săptămână".

Belarusul este unul dintre cei mai apropiați aliaţi ai Rusiei. Minskul a ajutat Moscova să lanseze invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022, permiţând trupelor Kremlinului să intre în ţară pe la frontiera ucraineano-belarusă, care se întinde pe 1.000 de kilometri, la nord de Kiev.

Amintim că Lukașenko, care se află la putere din 1994, nu este recunoscut drept președinte legitim al Belarusului de către Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie și alte state partenere ale lor din cauza acuzațiilor de fraudare pe scară largă a alegerilor prezidențiale din august 2020. El a putut să-și facă imaginea de salvator al Rusiei, de la dezordini și război civil și chiar a încercat să înceapă să joace un anumit rol pe câmpul politic din Rusia.de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list