Moartea lui Navalnîi. Reacții internaționale. „A fost ucis cu brutalitate de Kremlin!”

„Orice părere aveți despre Alexei Navalnîi ca politician, el a fost ucis cu brutalitate de Kremlin. Acesta este un fapt și asta ar trebui să știți despre adevărata natură a actualului regim al Rusiei. Condoleanțe familiei și prietenilor", a scris pe platforma X președintele leton Edgars Rinkevics.

La rândul său, ministrul francez de externe Stephane Sejourne consideră că liderul opoziției ruse „ a plătit cu viața pentru rezistența la un sistem de opresiune".

„Moartea sa într-o colonie penală ne amintește de realitatea regimului lui Vladimir Putin", a spus Sejourne.

Și președintele Consiliului European, Charles Michel, a reacționat, spunând că Alexei Navalnîi a luptat pentru libertate și democrație.

Ministrul suedez de externe, Tobias Billstrom: „Vești îngrozitoare despre Alexei Navalnîi... Dacă informația despre moartea sa în închisoarea rusă este adevărată, înseamnă o altă crimă teribilă a regimului lui Putin. Arată din nou de ce este necesară în continuare lupta împotriva autoritarismului".

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi, cel care a dezvăluit corupția uriașă din jurul lui Vladimir Putin și un critic dur al Kremlinului, a murit în închisoare, a anunțat vineri penitenciarul în care acesta era încarcerat, conform Reuters. În decembrie, Navalnîi - în vârstă de 47 de ani - fusese transferat în colonia penală „Lupul Polar", considerată una dintre cele mai dure din Rusia, majoritatea deținuților de acolo fiind condamnați pentru omor sau infracțiuni deosebit de grave.



de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list