Kim Jong Un amenință că va pune capăt Coreei de Sud

 

Coreea de Nord - dotată cu arma nucleară - a declarat anul acesta Coreea de Sud drept "principalul său inamic", a închis agenţii dedicate reunificării şi a ameninţat să intre în război în cazul oricărei încălcări teritoriale.

"Dacă inamicul îndrăzneşte să recurgă la forţă împotriva ţării noastre, vom lua o decizie îndrăzneaţă care va schimba istoria şi nu vom ezita să ne mobilizăm toate puterile (militare) pentru a-i pune capăt", a ameninţat dictatorul, citat de KCNA.

"Pacea nu este un lucru pe care-l cerşeşti sau pe care-l dai în schimb în negocieri", a declarat el la un eveniment la sediul Ministerul Apărării de marcarea a înfiinţării armatei nord-coreene, potrivit KCNA.

Kim Jong Un ameninţa luna trecută că, în cazul unei provocări, armata sa va "aneantiza" inamicul - Coreea de Sud şi aliatul acesteia Statele Unite.

Imagini publicate de KCNA îl prezintă pe Kim Jong Un ţinând-o de mână pe fiica sa, Ju Ae care, potrivit unor analişti, este formată să-i succeadă.

Tatăl şi fiica apar de asemena în imagini în care sunt aclamţi de militari în uniformă şi pozând cu comandanţii armatei.

"Decizia de defini marionetele (sud-)coreene drept principala naţiune ostilă şi inamicul imuabil" şi de a le "ocupa şi distruge teritoriul în cazul unei situaţii de urgenţă este în interesul securităţii eterne a ţării noastre", a subliniat Kim Jong Un, potrivit KCNA.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol avertiza săptămîna trecută că Guvernul nord-coreean "iraţional" este susceptibil de muliple provocări - atacuri cibernetice şi intruziuni cu drone înaintea alegerilor sud-coreene prevăzute în aprilie.

În ianuarie, ministrul sud-coreean al Apărării avertiza că Nordul riscă sfârşitul regimului în cazul în care ar intra în război.

Parlamentul nord-coreean a abolit miercuri prin vot legile cooperării economice cu Sudul, potrivit KCNA.

Kim Jong un a intensificat testele de armament, prin lansarea în acest an a unei serii de rachete de crozieră.de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list