Opozanții lui Vladimir Putin mor unul după altul. Fotograful Dmitri Markov a decedat la numai 41 de ani, din motive necunoscute

Fotograful rus a devenit celebru după ce a realizat o fotografie cu un ofițer de poliție mascat, care stă sub un portret al președintelui Vladimir Putin. Imaginea a devenit un simbol al protestelor din 2021, care au izbucnit după ce liderul opoziției Alexei Navalnîi a a fost arestat.

Fotografia a fost în cele din urmă vândute pentru 2 milioane de ruble, adică peste 21 de mii de dolari. Banii obținuți au fost donați oamenilor care au fost arestați sau amendați în timpul mitingurilor de susținere a lui Navalnîi. 

Markov, care se baza doar pe un iPhone pentru fotografiile sale, a devenit celebru pentru că a surprins imagini ale vieții de zi cu zi din Rusia și din regiunile sale, relatează The Moscow Times.

Calcule exclusive de la fosta șefă a Casei de Pensii: Pensiile mici se vor dubla, în multe cazuri, după recalculare

Markov a publicat trei cărți cu fotografiile sale, iar pagina sa de Instagram cu fotografii din Rusia are peste 800.000 de urmăritori.

Acest deces pune pe jar opoziția din Rusia, după ce, în urmă cu o zi, vestea morții lui Alexei Navalnîi a cutremurat întreaga țară, dar și opinia publică internațională. 

Aleksei Navalnîi, cel mai important adversar politic al lui Vladimir Putin după răposatul Boris Nemțov (1959-2015), a fost declarat mort vineri, la vârsta de 47 de ani, la nici două luni după ce a fost transferat în colonia penitenciară IK-3 din Harp, cunoscută ca „Lupul polar". 

Vestea acestei dispariții premature, dar anticipate cumva, survine totodată cu patru săptămâni înainte de ținerea așa-ziselor alegeri prezidențiale din Federația Rusă, de fapt o nouă scenetă pusă în practică de Putin și acoliții săi în vederea păstrării puterii pentru cel puțin încă șase ani.

Revoltă în Giurgiu. Transgaz a intrat cu utilajele pe pământul unor fermieri fără să anunțe. Le-a distrus culturile și a lăsat dezastru în urmă

 de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list