Incendiu devastator la cea mai mare fabrică de oțel din Rusia. Drone necunoscute au atacat noaptea gigantul industrial - VIDEO

Exploziile au avut loc sâmbătă, în jurul ore 3 a.m., la exact doi ani de la începutul războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei. Localnicii spun că au auzit sunete de drone și cel puțin trei explozii, după care a izbucnit un incendiu puternic la întreprindere. Angajații fabricii s-au refugiat imediat într-un adăpost, relatează ziare.com. Cu toate acestea, cel puțin o persoană a fost rănită. Nu există informații despre starea victimei. 

Amazing video from Russian Lipetsk where something hit local infrastructure in the early morning of first day, third year of Russia's full-scale invasion. pic.twitter.com/XLFJO1le91

— Sergej Sumlenny, LL.M (@sumlenny) February 24, 2024

Canalul rus de Telegram „VChK-OGPU", despre care se crede că este asociat cu serviciile ruse de informații, susține că ținta atacului a fost secția de sinterizare (topirea în bucăți mari) și atelierul de pregătire a minereului, adică echipamente importante în procesul de producție. 

Potrivit guvernatorului regiunii Lipețk, Igor Artamonov, atacul nu a cauzat prea mult rău întreprinderii, dar nu există niciun motiv să credem cuvintele sale.

Uzina metalurgică Novolipețk (NLMK) este cea mai importantă și strategică întreprindere a complexului militar-industrial rus. Produce cel puțin 18% din oțelul Federației Ruse, care este folosit, printre altele, pentru producția de echipamente militare, rachete balistice și de croazieră, precum și focoase nucleare, iar acest lucru face din fabrica rusă o țintă militară legitimă. pentru Ucraina.La Kiev nu a fost comentat incidentul. Cu toate acestea, dronele ucrainene ar putea ajunge cu ușurință la uzină, care se află la doar aproximativ 400 km de granița cu Rusia.  



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list