Accident devastator la o telecabină: o persoană a murit și alte 10 au fost grav rănite

 

Unul dintre stâlpii instalaţiei de transport pe cablu Tünektepe, care era foarte aglomerată din cauza sărbătorii Ramadanului, s-a înclinat dintr-un motiv nedeterminat. Telecabina a fost zdrobită de impactul cu stâlpul şi persoanele aflate în ea au căzut în zona stâncoasă. Echipele de salvare au constatat decesul uneia dintre ele, un bărbat în vârstă de 54 de ani, potrivit agenţiei Anadolu.Douăzeci şi patru de cabine au rămas blocate în aer vineri, la ora locală 17:23 (şi a României). Şaisprezece ore mai târziu, peste 60 de persoane erau încă blocate în cele nouă cabine rămase în aer, a precizat ministerul.

112 persoane au fost evacuate.

Niciuna dintre persoanele care aşteptau să fie salvate nu avea răni grave şi nu avea o stare de sănătate precară, a declarat presei la faţa locului preşedintele Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă, Okay Memis, adăugând că autorităţile au vrut să finalizeze operaţiunile de salvare înainte de apusul soarelui.

Într-o declaraţie pe platforma X, Ministerul de Interne a declarat că şapte elicoptere şi peste 500 de salvatori desfăşoară eforturi de salvare.O înregistrare video difuzată de Ministerul de Interne arată personal de salvare legat cu frânghii de siguranţă şi urcând în cabine.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul său, telecabina are 36 de cabine cu o capacitate de şase persoane fiecare şi durează în medie nouă minute pentru a urca până la vârful Tunektepe, cu vedere panoramică asupra oraşului Antalya.de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list