Statele Unite se pregătesc de un atac iminent al Iranului asupra Israelului

Potrivit acestora, țintele loviturilor nu vor fi cel mai probabil ținte civile, ci ținte militare și guvernamentale din Israel. Atacul ar putea avea loc în zilele următoare. Unul dintre interlocutorii agenției a menționat că întrebarea este „când, nu dacă".

În același timp, serviciile de informații occidentale nu cred că atacul va avea loc cu siguranță din Liban, unde pozițiile grupării pro-iraniene Hezbollah, care este considerată principala forță proxy a Teheranului, sunt puternice.

De asemenea, nu este clar dacă lovitura Iranului sau a forțelor sale va fi un motiv pentru a începe un război la scară mai mare și prelungit sau dacă va fi controlat, spune sursa Bloomberg. Până acum, Teheranul nu a lovit niciodată Israelul.

Surse CNN au raportat anterior un posibil atac iranian asupra Israelului în viitorul apropiat . Potrivit acestora, Teheranul își va folosi forțele de intervenție rapidă în acest scop.

Motivul potențialului atac ar putea fi loviturile de la Damasc care au avut loc la 1 aprilie. Teheranul suspectează Israelul de acest lucru, dar Tel Aviv nu își recunoaște direct responsabilitatea pentru cele întâmplate.

Lovitura l-a ucis pe comandantul militar al Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC), Mohammad Rewa Zahedi, un general de brigadă care a comandat Forța Quds de elită în Liban și Siria. Adjunctul său, Mohammad Hadi Haji Rahimi, și alți cinci ofițeri IRGC au fost, de asemenea, uciși.

Se știe că Zahedi a fost implicat în operațiuni împotriva Israelului. Times of Israel a numit moartea sa drept cea mai importantă pierdere pentru IRGC de la moartea generalului Qasem Soleimani, ucis în Irak ca urmare a unei lovituri americane din 2020.

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a declarat că Israelul „va fi pedepsit din mâinile poporului nostru curajos". Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Islamice a remarcat că Teheranul își rezervă dreptul de a da o ripostă Israelului.

Statele Unite au avertizat anterior Iranul să nu folosească lovitura de la Damasc ca pretext pentru a escalada sau a ataca facilitățile și trupele americane, au declarat oficiali înalți de la Casa Albă pentru publicația Politico . Cu toate acestea, potrivit surselor CNN, astfel de lovituri nu pot fi excluse complet din cauza controlului insuficient al Iranului asupra forțelor sale.de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list