O tânără perfect sănătoasă a cerut să fie eutanasiată. Ce a determinat-o să ia această decizie

În cererea sa, tânăra a invocat faptul că se luptă cu depresia, autismul și cu tulburarea de personalitate Borderline.

Zoraya ter Beek locuiește, în compania a două pisici, într-un mic sat din Olanda, în apropiere de granița cu Germania. Tânăra, care a aspirat cândva să devină psihiatru, s-a confruntat cu probleme de sănătate mintală de-a lungul vieții sale.

Sinuciderea sa asistată a fost programată în luna mai a acestui an, în Olanda, acolo unde procedura este legală încă din 2001.

Potrivit jurnaliștilor, femeia a luat decizia radicală după ce medicii i-au spus că nu mai pot face nimic pentru a o ajuta.

„Întotdeauna mi-a fost foarte clar că, dacă nu se va îmbunătăți, nu mai pot face asta", a spus Zoraya ter Beek, în ciuda faptului că este îndrăgostită de iubitul ei în vârstă de 40 de ani.

Se întâmplă în România: Un tren de metrou a circulat cu ușile deschise. Reacția Metrorex

Eutanasia a fost planificată în cel mai mic detaliu. Un medic îi va injecta un sedativ, apoi un medicament care îi va opri tinerei inima. Pe de altă parte, statisticile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare.

„Mă întreabă dacă sunt pregătită. Îmi iau locul pe canapea. Mă va întreba din nou dacă sunt sigură, apoi va începe procedura și îmi va ura drum bun. Sau, în cazul meu, un somn plăcut, pentru că urăsc când oamenii îmi spun: "Drum bun" Eu nu plec nicăieri", a mărturisit tânăra.

Recunoaște că îi este puțin teamă „pentru că este necunoscutul suprem", dar e convinsă că, pentru ea, așa e cel mai bine. Femeia a cerut să fie incinerată după ce va fi eutanasiată.

Tot mai mulți tineri se hotărăsc să-și pună capăt vieții din cauza problemelor de sănătate mentală. 

Stef Groenewoud, specialist în etica sănătății la Universitatea Teologică Kampen, din Olanda, a mărturisit, pentru The Free Press, că remarcă acest fenomen mai ales la persoanele cu boli psihiatrice și mai ales la tinerii cu tulburări psihiatrice, „unde profesioniștii din domeniul sănătății par să renunțe la ei mai ușor decât înainte".

A apărut scutul care te face invizibil. Invenția revoluționară promite să îi ascundă pe toți care se află în spatele său



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list