Conflictul din Israel s-a mutat în faza pe declarații: „Israelul îşi cântăreşte cu atenţie acţiunile după atac”; „Iranul nu are nicio intenţie să continue operaţiunile defensive"

Israelul îşi cântăreşte cu atenţie acţiunile după atacul fără precedent al Iranului asupra teritoriului său, a declarat ministrul israelian de externe Israel Katz, într-un interviu pentru postul de radio al armatei israeliene, informează duminică dpa."Noi am spus: dacă Iranul atacă Israelul, noi vom ataca Iranul. Şi această afirmaţie este încă valabilă", a spus Katz.El a adăugat că problema unui posibil răspuns al Israelului va fi discutată într-un cadru adecvat sub preşedinţia prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu. Katz şi-a exprimat încrederea că decizii adecvate şi corecte vor fi luate atunci.Postul israelian de televiziune Channel 12 şi alte media au anunţat că guvernul israelian se va reuni la orele locale 15:30 (2:30 GMT) pentru a discuta despre paşii ce urmează a fi luaţi.

Orientul Mijlociu fierbe. Iranul a lansat peste 200 de proiectile împotriva Israelului. Forţele americane se implică și doboară dronele. Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Ministrul de Externe iranian: „Iranul nu are nicio intenţie să continue operaţiunile defensive"

Ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian a declarat duminica aceasta că Iranul nu are nicio intenţie "să continue operaţiunile defensive", o referire la atacul pe care l-a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva Israelului, dar a subliniat că Teheranul nu va ezita "să-şi protejeze interesele" dacă va fi nevoie.

"În acest moment, Republica Islamică Iran nu are intenţia de a continua operaţiunile defensive, dar, dacă este necesar, nu va ezita să-şi protejeze interesele legitime împotriva oricărei noi agresiuni", a scris Amir-Abdollahian pe contul său pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter)."Exercitarea dreptului la autoapărare demonstrează abordarea responsabilă a Iranului faţă de pacea şi securitatea regională şi internaţională", a adăugat şeful diplomaţiei iraniene.

Iranul a lansat sâmbătă peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său de la Damasc. Teheranul a acuzat Israelul de acest bombardament, însă acesta nici nu a confirmat, nici nu a dezminţit.

Ambasadorul Israelului în România, interviu extraordinar la Realitatea Plus: „Am știut că va urma ceva. Va fi pace doar dacă punem punct Iranului. A condamna nu este suficient"Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian, care nu recunoaşte Republica Islamică.de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list