Viktor Orbán, mesaj ferm după adoptarea pactului UE privind migrația: "Aceasta este linia roşie'! De ce aspect este condiționată rezolvarea problemei

Prim-ministrul maghiar a purtat o conversaţie cu public cu fostul prim-ministru polonez Viktor Mateusz Morawiecki, respectiv Fabrice Leggeri, fostul şef al Frontex, agenţia UE pentru protecţia frontierelor, capul de listă al partidului francez de dreapta Adunarea Naţională (RN) pentru Parlamentul European, relatează News.ro.

Orbán a spus că indiferent de ideile care apar cu privire la Pactul UE privind migraţia şi azilul, adoptat cu surle și trâmbițe pe 10 aprilie, întrebarea la care trebuie găsit un răspuns cât mai urgent este cea a şederii în UE. "Aceasta este linia roşie. Dacă acest punct nu este îndeplinit, toate celelalte vor rămâne nerezolvate, a explicat premierul ungar.

„Dacă nu suntem suficient de curajoşi pentru a o spune: toată lumea trebuie să rămână în afara graniţelor până când se ia o decizie în cazul lor, orice altă hotărâre am lua, ea nu va funcţiona", a arătat acesta.

Potrivit oficialului de la Budapesta, dacă adoptarea pactului privind migraţia va avea loc cu vot majoritar, şi nu cu unanimitate, întregul pact nu va funcţiona, iar implementarea sa va fi paralizată.

Zi istorică în Parlamentul European: a fost adoptat reforma amplă a politicii privind migraţia. Când se va aplica și ce vor fi obligate să facă țările membre

"Comisia Europeană a chemat Ungaria în faţa instanţei UE, întrucât a constatat că legislaţia maghiară privind migraţia nu este conformă cu legislaţia UE. Cu toate acestea, Ungaria rezistă şi luptă", a arătat Orbán.

El a lansat un nou atac la adresa miliardarului de origine maghiară George Soros: „Luptăm împotriva unui grup organizat numit imperiul Soros. Împotriva reţelei Soros, care plăteşte ONG-uri pentru a ne ataca sistemul juridic, pentru a desfăşura activităţi ilegale împotriva naţiunii noastre".

Politicianul maghiar a susţinut că aşa-numiţii liberali şi comuniştii sunt apropiaţi unii de ceilalţi, pentru că ambilor le plac procedurile birocratice centralizate – în loc să creadă în libertate. Orbán a atras, ]n context, atenţia că, potrivit experienţei din Europa Centrală, foştii comunişti se transformă cu foarte mare uşurinţă în liberali.

Elveția pregătește o lege anti-imigrație. Actul normativ, pregătit de dreapta radicală

Despre politica UE, Viktor Orbán a afirmat: "Ultimii cinci ani ai Uniunii Europene au vizat realizarea unora dintre obiectivele actualei conduceri. Tranziţia verde a eşuat, pentru că este contrară evidenţelor economice şi industriale".

Tranziţia verde nu poate fi motivată politic, iar dacă totuşi acest lucru se întâmplă, ea distruge competitivitatea economiei europene. „Aici ne aflăm în prezent", a subliniat politicianul maghiar.

În ceea ce priveşte efectele economice ale războiului din Ucraina, şeful guvernului de la Budapesta a spus că, în ciuda bunăvoinţei, măsurile care pot apărea sunt unele care creează dificultăţi economiei europene, aşa cum se poate vedea deja în cazul fermierilor europeni.

"Pentru o rezolvare şi pentru evitarea altor crize este necesar să se stabilească ce ar trebui să facă UE cu privire la problema războiului. Iar acest lucru ar trebui separat, cât mai mult posibil, de problema aderării Ucrainei la UE, a spus Viktor Orbán.

Referindu-se la Fondul de Redresare şi Rezilienţă a UE de după epidemia de coronavirus, Viktor Orbán a amintit că până acum, Ungaria nu a primit niciun ban din aceste surse, ci fondurile UE au devenit un instrument de şantaj. Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a spus-o clar: motivul pentru care Ungaria nu va primi banii este politica sa de migraţie, a adăugat premierul maghiar.

Toate iniţiativele majore ale actualei conduceri UE au eşuat, a conchis Viktor Orbán.

„Actuala conducere a UE trebuie să plece, iar noi avem nevoie de oameni noi. Planul este să venim şi să ocupăm Bruxelles-ul", a declarat prim-ministrul, în capitala Belgiei.de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list