Furie în Italia: Medici și studenți, fotografiați cum cântă și dansează în timpul unei autopsii

Videoclipul care prezintă medici legiști cântând și dansând în timpul autopsiilor, pe melodia „Gioca Jouer" de Claudio Cecchetto, a provocat o adevărată furtună pe rețelele de socializare.

Incidentul a avut loc în cadrul unui curs național al Societății Italiene de Medicină Legală din Catania, unde profesori de la universități de prestigiu din Italia au fost surprinși într-o atmosferă aparent relaxată, cântând și dansând în timp ce efectuau autopsii. Comportamentul lor a fost considerat nepotrivit și lipsit de respect față de persoanele decedate și familiile acestora, atrăgând critici dure din partea opiniei publice și a colegilor din domeniul medical.

Videoclipul a devenit viral și a atras atenția a numeroși medici legiști din alte instituții, care au cerut clarificări și posibile măsuri disciplinare.

Cum cereau medicii de la spitalul Sf. Pantelimon mită pentru diagnostice greșite. „Să nu uitati să trimiteți bani în plic"

Opiniile exprimate în legătură cu acest incident au variat, unii comentatori criticând lipsa de respect pentru subiectul sensibil al autopsiilor, în timp ce alții au sugerat că aceste acțiuni ar putea fi o modalitate de a depăși frica sau anxietatea asociată cu astfel de proceduri.

Cu toate acestea, mulți sunt de părere că atitudinea celor implicați este nepotrivită și ar putea aduce prejudicii reputației profesionale a medicilor legiști, scrie La Stampa.  „Profesorul meu de la secție (unul dintre medicii care fac cele mai multe autopsii din Italia) ne-ar fi bătut dacă am fi făcut așa ceva. Primul lucru care te învață la curs este respectul", scrie un utilizator.„Poate că o fac pentru a învinge frica", adaugă un altul, însoțind fraza cu un emoji de dispreț. Cererea de clarificări și posibile măsuri disciplinare a fost adresată oficialităților, inclusiv ministrului Sănătății și președintelui Ordinului Medicilor, subliniind preocuparea pentru etica și standardele profesionale în domeniul medicinii legale.

Ambasadorul Israelului în România, interviu extraordinar la Realitatea Plus: „Am știut că va urma ceva. Va fi pace doar dacă punem punct Iranului. A condamna nu este suficient"de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list