Kremlinul a trimis prima reacție în conflictul din Israel. Cum crede Moscova că trebuie gestionat butoiul de pulbere din Orientul Mijlociu

"Îndemnăm toate părţile implicate la reţinere. Contăm pe statele din regiune pentru a găsi o soluţie la problemele existente, prin mijloace politice şi diplomatice", adaugă ministerul sud într-un comunicat.Iranul a lansat sâmbătă peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său de la Damasc. Teheranul a acuzat Israelul de acest bombardament, însă acesta nici nu a confirmat, nici nu a dezminţit.Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian.Totodată, MAE rus a atras duminică atenţia că nu a existat o reacţie adecvată la atacul israelian asupra consulatului Iranului din Siria, din cauza poziţiei membrilor săi occidentali.

Orientul Mijlociu fierbe. Iranul a lansat peste 200 de proiectile împotriva Israelului. Forţele americane se implică și doboară dronele. Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Moscova a adăugat că a atenţionat în nenumărate rânduri că "absenţa unei soluţionări a numeroaselor crize din Orientul Mijlociu, în primul rând în zona conflictului israeliano-palestinian, a dus la o instabilitate crescută".Ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov a avut sâmbătă o convorbire la telefon cu omologul său iranian Hossein Amir-Abdollahian, în care a reiterat condamnarea sa faţă de atacul israelian împotriva consulatului iranian în Siria, în timpul căruia doi generali iranieni au fost ucişi.De asemenea, Rusia a condamnat înainte de aceasta modul în care se desfăşoară operaţiunea israeliană în Gaza după atacurile comise de mişcarea islamistă Hamas în Israel pe 7 octombrie anul trecut.Moscova încearcă în mod tradiţional să menţină relaţii cu toate principalele puteri din Orientul Mijlociu, însă conflictul din Gaza a erodat relaţiile sale cu Israelul, în timp ce legăturile politice şi militare cu Teheranul s-au întărit.

Ambasadorul Israelului în România, interviu extraordinar la Realitatea Plus: „Am știut că va urma ceva. Va fi pace doar dacă punem punct Iranului. A condamna nu este suficient"



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list