Estul Taiwanului, zguduit de un cutremur cu maginitudinea de 5,5. Unde a fost resimțit

Un cutremur de 5,5 a zguduit, luni, districtul Hualien din estul Taiwanului. Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri și a zguduit şi clădirile din capitala Taipei, transmite ReutersCel puţin 14 oameni au murit mai devreme în aprilie într-un seism cu magnitudinea 7,2 produs tot în Hualien şi urmat de sute de replici.

Cutremurele sunt frecvente în regiune, una dintre cele mai active zone seismice din lume. 

Au trecut doar patru luni de când un cutremur cu magnitudinea de 7,6 urmat de un tsunami a ucis 244 de persoane şi a provocat pagube importante în peninsula Noto din prefectura Ishikawa, pe coasta Mării Japoniei.

La 11 martie 2011, coasta de nord-est a Japoniei a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic seism înregistrat vreodată în Japonia, şi de un tsunami masiv. Aceste evenimente au declanşat cea mai gravă criză nucleară civilă din lume, de la dezastrul de la Cernobîl, cu un sfert de secol mai devreme.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,6  a lovit Taiwanul în septembrie 1999, ucigând aproximativ 2.400 de persoane în cel mai grav dezastru natural din istoria insulei.

 de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list