Atentat islamist, dejucat, în Germania! Trei minori cu vârste între 15 și 16 ani, arestați

Mandatele de arestare vizează trei tineri, două fete de 15 şi 16 ani şi un băiat de 15 ani din landul Renania de Nord-Westfalia (nord-vest). Aceştia sunt suspectaţi că "au planificat un atac terorist de motivaţie islamistă şi au recunoscut că sunt gata să îl comită", potrivit unui comunicat al parchetului din Düsseldorf, relatează News.ro.

"Din cauza vârstei suspecţilor şi a anchetei în curs de desfăşurare", parchetul nu a dat mai multe detalii despre ceea ce plănuiau aceştia.

Cotidianul german Bild susţine că adolescenţii plănuiau să atace poliţişti şi biserici cu cuţite şi cocktailuri Molotov în numele Statului Islamic. "Ei se gândeau să facă rost şi de arme de foc", adaugă ziarul.

Autorităţile germane sunt vigilente în ceea ce priveşte ameninţarea islamistă, mai ales de la începutul conflictului din 7 octombrie 2023 dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

Într-un interviu acordat unui cotidian german imediat după atentatul de la Moscova de la sfârşitul lunii martie, ministrul de interne Nancy Faeser a subliniat că "pericolul terorismului islamist rămâne acut" în Germania. Autorităţile sunt cu atât mai mult în alertă cu cât Germania se pregăteşte să găzduiască turneul european de fotbal (14 iunie-14 iulie).de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list