Anunțul șoc al lui Biden pentru Zelenski. Congresul ar putea acorda Rusiei un nesperat "cadou de Crăciun"

Casa Albă a anunţat că va oferi Ucrainei arme şi echipamente în valoare de încă două milioane de dolari, însă a avertizat că acesta ar putea fi unul dintre ultimele pachete de ajutor militar, dacă Congresul nu va aproba noi resurse.

Anunţul are loc în urma unei întâlniri între preşedintele Joe Biden şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la Casa Albă, potrivit Radio România Actualități.

 

Preşedintele Biden chiar i-a spus lui Volodimir Zelenski că Congresul va oferi un "dar de Crăciun" Rusiei, dacă nu va adopta reînnoirea ajutorului militar pentru Ucraina.

Eforturile de ultim moment ale lui Zelenski de a-i convinge pe republicanii de la Capitol Hill să aprobe ajutorul pentru ţara sa, nu par să aibă rezultate. Un număr tot mai mare de republicani s-a opus suplimentării finanţării, pe măsură ce războiul se prelungeşte.

Ei vor ca administraţia de la Casa Albă să traseze o cale clară către victoria Ucrainei.

Totodată, ei au condiţionat aprobarea ajutorului pentru Ucraina de reforma imigraţiei în SUA şi securitatea de la graniţa cu Mexicul - unul dintre cele mai controversate subiecte din politica americană, potrivit BBC.



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list