Italia construiește azile speciale în Albania pentru a scăpa de migranții care vin pe Marea Mediterană

Italia a depus eforturi considerabile pentru a găsi o soluție juridică optimă care să respecte dreptul internațional în gestionarea fluxului migrator. După consultări îndelungate cu Uniunea Europeană, s-a ajuns la concluzia că doar migranții care sunt imbarcați pe navele autorităților italiene și preluați din apele internaționale vor putea fi transportați și plasați în centrele create în Albania. Aceste centre vor funcționa ca niște facilități de detenție, întrucât migranții vor fi supravegheați de agenți și le va fi interzis să părăsească aceste locații.

Această mișcare inedită a Italiei semnifică o schimbare majoră în strategia de gestionare a migrației din această țară și poate avea implicații semnificative asupra fluxului migrator în regiunea Mediteranei.

Proiectul este fără precedent în Uniunea Europeană și va trebui să respecte dreptul european și internațional, iar în ultimele săptămâni singura observație publică venită de la Bruxelles a precizat importanța „locului în care operează nava care salvează migranți". Așadar, dacă salvarea are loc în apele internaționale „dreptul de azil comunitar nu se aplică, iar Italia are dreptul să ducă aceste persoane în altă țară".

Irina Loghin, fotografii inedite în costum de baie, alături de fiu, în Dubai

În proiectul înaintat Consiliului de Miniștri din Italia, pentru 2024 sunt prevăzute costuri de aproximativ 87 de milioane de euro pentru aceste centre. Totuși costurile totale nu au fost detaliate până la ultimul eurocent. Vor fi totuși mai puțin de 200 de milioane de euro pe an, asigură surse guvernamentale, citate de StiriDiaspora.

„Și vor fi cheltuiți bine pentru a aborda lupta împotriva imigrației ilegale și sunt mult mai puțini bani decât cei confiscați de Guardia di Finanza pentru utilizarea abuzivă a venitului de cetățenie", explică ministrul de Externe Antonio Tajani.

Astfel, Italia ar trebui să aloce în jur de treizeci de milioane de euro pentru construcția celor două structuri în portul Shengjin, lângă Bari, și în zona Gjader din Albania. 

Recordul anului: Aproape o tonă de petarde și artificii gasite în casa unui bucureștean

Pentru primul se prevede un perimetru de protecție aproximativ 240 de metri, cu gard exterior de 4 metri înălțime Celălalt va fi un centru de detenție în vederea repatrierii, unde se vor verifica condițiile de protecție internațională a migranților care nu au dreptul de a intra și de a rămâne în Italia. Acesta din urmă ar urma să fie construit pe o suprafață de 77.700 de metri pătrați, unde sunt acum zece imobile aflate în stadiu de degradare. Structurile vor fi tratate ca zone de frontieră sau de tranzit.

Pe plan intern, se va aplica jurisdicția italiană: autoritățile de referință vor fi Prefectura și Sediul Poliției din Roma. Curtea de Apel de la Roma va fi responsabilă de contestațiile migranților reținuți, iar în cazul infracțiunilor justiția romană intervine fără a fi nevoie de o comisie rogatorie și vor fi posibile audieri la distanță și structuri ad-hoc pentru eventuala arestare preventivă. Legea garantează migranților „respectul pentru toate drepturile prevăzute de reglementările generale (italiane și europene) în materie", după cum se explică în comunicatul de presă de la Palazzo Chigi.

Cine sunt cei 12 români, lideri în secta lui Gregorian Bivolaru, arestați în Franța. Muzicieni, dentiști, ingineri, brutari, toți au ajuns în arestul poliției



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list