"Harvard urăște evreii" - Mesajul controversat, fluturat deasupra uneia dintre cele mai mari universități din lume - VIDEO

Controversatul mesaj vine ca o replică la demonstrațiile pro-palestiniene din campus care au avut loc în ultimele zile și ca urmare a ezitării administratorilor de a le condamna după atacul terorist al Hamas din 7 octombrie asupra Israelului. Recent, conducerea instituției a declarat că va lua măsuri sporite pentru a-i proteja pe studenți, pe fondul creșterii incidentelor cu tentă antisemită și islamofobăm, relatează Ziare.com.

„Campusurile universitare americane au devenit gropi toxice pline cu ură față de evrei și violență anti-Israel", a declarat un student, potrivit foxnews.com.

Imaginile cu avionul s-au răspândit rapid pe rețelele de socializare.

Flying over @Harvard today! pic.twitter.com/SaGOroarWN

— Chaya Raichik (@ChayaRaichik10) December 7, 2023

Unul dintre reprezentanții grupului "Harvard cu Hamas", care a revendicat acțiunea, a acuzat universitatea că merge împotriva propriei misiuni, spunând: „Sigla Harvard „veritas" este cuvântul latin pentru „adevăr", iar bannerul fluturat pe deasupra universității dezvăluie adevărul dureros din spatele realității acestei instituții. Astăzi, ceea ce a fost cândva simbolul demnității și toleranței s-a scufundat adânc într-o uitare a urii și a minciunilor."

Membrii Congresului american au deschis o anchetă cu privire la felul în care a fost gestionată situația, nu doar la Harvard, ci și la alte două universități de prestigiu din Statele Unite.

În ultimele două luni, după atacul Hamas în Israel, diferite grupuri studențești pro-palestiniene și anti-evreiești au organizat demonstrații de condamnare a modului în care este tratat poporul palestinian de către Hamas. Multe dintre aceste demonstrații au fost acuzate că au prezentat „apeluri nedisimulate pentru uciderea evreilor".de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list