Atac devastator al hackerilor - Au lăsat o țară întreagă fără combustibil - Avarie majoră la toate benzinăriile

 

Ministrul iranian al petrolului, Javad Owji, anunţase anterior la televiziunea de stat iraniană că serviciile au fost întrerupte în cazul a circa 70% dintre benzinăriile din Iran şi că interferenţele externe au fost o posibilă cauză, potrivit Reuters.

Televiziunea publică de ştiri a Iranului a afirmat că grupul de hackeri Predatory Sparrow susţine că se află în spatele acestui atac. Mass-media locale israeliene au anunţat, de asemenea, această revendicare a atacului.

"Acest atac cibernetic a fost efectuat într-o manieră controlată pentru a evita posibilele daune aduse serviciilor de urgenţă", a afirmat Predatory Sparrow în declaraţia sa, potrivit presei iraniene.

Agenţia iraniană de apărare civilă, care se ocupă de securitatea cibernetică a ţării, a declarat că ia în considerare toate cauzele posibile ale întreruperii serviciilor, în timp ce desfăşoară o anchetă. Totuşi, potrivit Reuters, ulterior ministrul iranian  al petrolului a confirmat că pana a fost cauzată de un atac cibernetic.

Presa de stat iraniană a adăugat că acest grup de hackeri israelieni a revendicat în trecut atacuri cibernetice împotriva unor benzinării, reţele feroviare şi fabrici de oţel iraniene.

Un atac cibernetic major în Iran, în 2021, a perturbat, de asemenea, vânzarea de combustibil, provocând cozi lungi la benzinăriile din întreaga ţară, unde preţurile la pompă sunt puternic subvenţionate. Iranul afirmase că Israelul şi Statele Unite erau vinovaţii probabili din spatele acelor atacuri.

Perturbarea de luni a început devreme şi a fost deosebit de acută în Teheran, forţând multe benzinării să funcţioneze manual, a relatat presa iraniană.

Reza Navar, un purtător de cuvânt al asociaţiei staţiilor de benzină din Iran, a declarat pentru agenţia semi-oficială de ştiri Fars că nu a existat o lipsă de aprovizionare cu combustibil, dar a făcut apel la şoferi să nu meargă la benzinării. "O problemă de software la sistemul de alimentare cu combustibil a fost confirmată în unele staţii din ţară, iar experţii se ocupă în prezent de remedierea problemei", a declarat Navar.

La rândul său, unitatea cibernetică a Israelului a declarat luni că Iranul şi Hezbollah s-au aflat în spatele unei tentative de atac cibernetic asupra unui spital din nordul Israelului în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Aceasta a precizat că atacul a fost dejucat, dar hackerii au reuşit să recupereze "unele dintre informaţiile sensibile stocate în sistemele informatice ale spitalului".de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list