Vladimir Putin și-a trimis cel mai aprig opozant la Polul Nord. Alexei Navalnâi, transferat în cea mai dură colonie penitenciară

Navalnâi a fost localizat în colonia penală IK-3 din Harp, în regiunea Iamal-Neneţ, la aproximativ 1.900 km nord-est de Moscova, a declarat purtătoarea de cuvânt Kira Iarmâş. Aceasta a spus că politicianul este bine şi avocatul său a reuşit să îl vadă luni, relatează Reuters, citat de Agerpres.Colonia penitenciară în care a fost transferat Navalnâi, cunoscută sub numele de "Lupul Polar", este considerată una dintre cele mai dure închisori din Rusia. Majoritatea deţinuţilor de acolo au fost condamnaţi pentru infracţiuni grave. Iernile sunt aspre, iar temperaturile urmează să scadă până la aproximativ minus 28 de grade Celsius acolo în cursul săptămânii viitoare.Situată la aproximativ 60 km de Cercul Arctic, închisoarea a fost fondată în anii 1960 ca parte a ceea ce a fost odată sistemul GULAG de lagăre de muncă forţată sovietice, potrivit ziarului Moskovski Komsomoleţ.

Avionul românesc blocat în Franţa sub suspiciunea de trafic de persoane urmează să decoleze din nou luniAvocatul Ivan Jdanov a declarat că susţinătorii opozantului au trimis 618 cereri de informaţii despre locaţia acestuia şi a sugerat că autorităţile ruse au vrut să îl izoleze pe Navalnâi înainte de alegerile prezidenţiale din martie.Navalnâi, care a fost deţinut anterior într-o colonie penală aflată la 235 kilometri est de Moscova, IK-6, spune că a fost încarcerat pentru că este văzut ca o ameninţare de către elita politică rusă. În calitate de prizonier, el nu poate candida la alegeri. Putin candidează pentru a cincea oară, iar potenţialii contracandidaţi sunt consideraţi a nu avea nicio şansă, potrivit DPA.Condamnat la 19 ani de închisoare pentru presupus extremism, printre alte acuzaţii, el a intentat în repetate rânduri procese împotriva sistemului penitenciar pentru că i-ar fi încălcat drepturile. El neagă toate acuzaţiile de care a fost condamnat şi consideră că sistemul judiciar rus este profund corupt. Moscova spune că este un infractor condamnat.

Alocaţie de stat pentru copii începând cu data naşterii copilului, nu cu luna următoare - Proiect depus în SenatNavalnâi se află în închisoare de aproape trei ani şi a fost recunoscut la nivel internaţional ca deţinut politic.Acum în vârstă de 47 de ani, el a câştigat admiraţia unei opoziţii disparate din Rusia pentru că s-a întors voluntar în Rusia în 2021 din Germania, unde fusese tratat pentru ceea ce testele de laborator occidentale au arătat că a fost o tentativă de otrăvire cu un agent neurotoxic. Navalnâi spune că a fost otrăvit în Siberia în august 2020. Kremlinul a negat că a încercat să îl ucidă şi a spus că nu există dovezi că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic.

Armata americană a pus senzori în nasul renului Rudolf ca să monitorizeze traseul lui Moș Crăciun. Anunțul oficial NORADSusţinătorii săi îl prezintă ca pe un viitor lider al Rusiei, care într-o zi va ieşi din închisoare pentru a-şi conduce ţara, deşi nu este clar cât de mult sprijin popular are Navalnâi în Rusia.Autorităţile îl consideră pe el şi pe susţinătorii săi drept extremişti care au legături cu agenţia de informaţii CIA din SUA, despre care spun că încearcă să destabilizeze Rusia. Acestea au scos în afara legii mişcarea sa, obligându-i pe mulţi dintre susţinătorii săi să fugă în străinătate.

Top 5 probleme care îi trimit pe români la camera de gardă în perioada sărbătorilor de iarnăde pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list