Decizie radicală luată de Vladimir Putin. Lovitură pentru austriecii de la OMV

OMV s-a retras anul trecut din Rusia după începerea conflictului din Ucraina.

Wintershall Dea, o societate mixtă a BASF şi a firmei de investiţii LetterOne a miliardarului rus Mihail Fridman, este în curs de retragere din Rusia.

Toate activităţile cu participare rusă, inclusiv participaţia Wintershall Dea la gazoductul Nord Stream, precum şi societăţile mixte cu Gazprom urmează să fie separate din punct de vedere juridic până la jumătatea anului 2024.

Conform decretelor semnate marţi de Putin, participaţiile OMV şi Wintershall Dea la zăcământul Iujno-Russkoe şi la proiectele Acimov vor reveni unor companii ruseşti nou create. Ambele proiecte sunt situate în regiunea Iamal-Neneţ, în nordul extrem al Rusiei.

Conform decretului, toate acţiunile deţinute de companiile străine în societăţi mixte cu gigantul Gazprom vor fi transferate noilor entităţi ruseşti. Acţionarii vor primi acţiuni proporţionale cu participaţiile pe care le deţin în societatea mixtă. Încasările din vânzarea acestor participaţii vor fi plasate în conturi speciale deţinute de ceea ce anterior erau foştii lor proprietari străini. Toate acordurile corporative aflate anterior în vigoare nu vor mai fi valabile din momentul semnării decretului.de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list