Anunțul SUA care-l înfurie pe Putin, în plin scandal în SUA - Zelenski, invitat oficial de Joe Biden la Casa Albă, pe 12 decembrie

 

Preşedintele american, Joe Biden, l-a invitat pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, să vină marţi, 12 decembrie, la Washington pentru a discuta despre "nevoile urgente ale Ucrainei", a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, citată de AFP.

Întâlnirea de la Casa Albă a fost organizată pentru a sublinia „angajamentul ferm al SUA în sprijinirea poporului Ucrainei în timp ce se apără împotriva invaziei brutale a Rusiei. În contextul în care Rusia își intensifică atacurile cu rachete și drone împotriva Ucrainei, liderii celor două țări vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei și despre importanța vitală a sprijinului continuu al Statelor Unite în acest moment critic", se arată în anunțul transmis de Casa Albă.Anunțul a fost făcut de Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Joe Biden a somat Congresul american să voteze ajutorul pentru Kiev, avertizând asupra unui posibil război între NATO și Rusia, dacă Ucraina pierde războiul început de Vladimir Putin.

Președintele american a cerut miercuri Congresului să rezolve negocierile legate de viitorul finanțării Ucrainei, declarând că „politica partizană măruntă nu poate împiedica" ajutorul pentru Kiev, potrivit CNN.

Joe Biden somează Congresul SUA să voteze pentru Ucraina - Pericolul după mutarea lui Putin: RISCUL unui război NATO-Rusia

„Istoria îi va judeca aspru pe cei care întorc spatele cauzei libertății. Nu îl putem lăsa pe Putin să câștige", a declarat Biden, în încercarea de a iniția negocierile blocate pe pachetul financiar pe care l-a propus votului Congresului, în valoare de 106 miliarde de dolari, care include și ajutorul pentru Ucraina, de aproximativ 60 de miliarde de dolari, precum și un ajutor destinat războiului Israelului cu Hamas.

SUA sunt în prezent ţara care oferă cel mai important sprijin militar Kievului. Congresul a aprobat peste 110 miliarde de dolari ajutor pentru Ucraina de la invazia rusă din februarie 2022.

Opoziţia republicană a refuzat să susţină acest proiect aflat în centrul unor negocieri foarte dure, cerând în schimbul voturilor lor concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a SUA, la granița cu Mexicul.

 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list