Atac Praga. Cine este bărbatul care a încercat sa-i distragă atenția studentului ucigaș: „Hei, dobitocule! Împușcă-mă!" - Numărul victimelor putea fi și mai mare

Studentul de 24 de ani s-a ascuns joi după-amiază pe terasa unei clădiri universitare din centrul Pragăi, iar de acolo a tras asupra unor oameni nevinovați în Piața Jan Palach folosind o armă de asalt, relatează HotNews.ro.

Jurnalistul și cameramanul Jiri Forman, care se afla în acel moment printre polițiștii care erau la fața locului, a decis să îi atragă atenția lui Kozak, pentru ca acesta să nu tragă în oamenii care fugeau din piață.

Momentul extrem de dramatic a făcut înconjurul lumii. În imaginile care circulă în mediul online se poate auzi jurnalistul care, în timp ce filma, s-a ridicat în picioare, strigând: „Hei, dobitocule! Trage în mine! Hei, sunt aici!".

În acel moment atacatorul și-a îndreptat atenția spre jurnalist și a început să tragă în el și în polițiștii chemați să intervină.

„Deja aruncasem o privire și văzusem că eram cu toții acoperiți. În timp ce oamenii care fugeau de la facultate erau de fapt o țintă relativ ușoară. De aceea i-am strigat să tragă în direcția mea, pentru că eram acoperit", a povestit Forman la un post de televiziune.

Surprins de reacția jurnalistului, un polițist îl întreabă pe Forman: „Ce faci?", iar acesta îi răspunde: „Ce naiba crezi că fac? Sunt oameni peste tot".

Jurnalistul ceh crede că tânărul a plănuit în amănunt atacul de joi.

„Avea o poziție de tragere excelentă, trebuie să fi avut nevoie de mult timp pentru a se pregăti. De asemenea, avea o armă excelentă, o pușcă de asalt cu lunetă", a mai spus Jiri Forman.

Jurnalistul a mai povestit și că un polițist a început să tragă înspre atacator, chiar dacă se afla probabil la 70 de metri și atunci tânărul s-ar fi sinucis.

Citește și Klaus Iohannis, după tragedia din Cehia: Sunt consternat de împuşcăturile din Praga, care au făcut atâtea victime | Mesaje transmise de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă



de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list