Olanda dă undă verde aderării Bulgariei la Schengen! Ungaria a promis și ea că va renunța la obiecție - Austria are ultimul cuvânt

Discuţii foarte intense sunt în curs de desfăşurare între Bulgaria şi Austria, precum şi între România şi Austria, a mai spus ministrul olandez Kalin Stoianov, citat de agenţia BTA și preluată de News.ro. La negocieri participă şi instituţiile UE implicate în acest proces.

Oficialul şi-a exprimat, astfel, speranţa că Austria va lua o decizie în zilele următoare.

"E greu de spus dacă acest lucru se va întâmpla înainte de Anul Nou. Ceea ce contează pentru noi este să avem o decizie din partea Austriei, este mai puţin important dacă aceasta vine înainte sau după Anul Nou", a comentat el.

După o noapte de dezbateri intense în Parlamentul olandez, intrarea deplină a Bulgariei în spaţiul Schengen a primit undă verde, a relatat și site-ul Novinite.com.

Guvernul condus de prim-ministrul Mark Rutte a confirmat săptămâna trecută îndeplinirea de către Bulgaria a cerinţelor Schengen şi a transmis decizia sa parlamentului.

De la refuzul subit de acum un an al Austriei prin veto-ul impus la Consiliul JAI din 8-9 decembrie 2022, diplomația română a purtat continuu discuții pentru o soluție privind aderarea României la Schengen. 

Citește și Rareș Bogdan: „Nu ne mulțumim cu jumătăți de măsură. Vrem integrarea deplină în Spațiul Schengen în 2024!"de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list