Armata poloneză anunță că un obiect zburător neidentificat a intrat în spațiul aerian al țării, dinspre Ucraina

 

"În cursul dimineţii, un obiect aerian neidentificat a intrat în spaţiul aerian al Republicii Polone dinspre partea frontierei cu Ucraina, iar din momentul în care a trecut graniţa şi până la dispariţia semnalului, a fost observat de radarele sistemului de apărare aeriană al ţării", a precizat Comandamentul operaţional pe platforma X.

"În conformitate cu procedurile aplicabile, comandantul operaţional al forţelor armate a mobilizat forţele şi resursele disponibile pe care le avea la dispoziţie", a precizat armata poloneză.

Postul privat de televiziune TV Republika anunţase că o căutare a obiectului avea loc în apropierea oraşului Hrubieszow, din sudul Poloniei.

În toamna anului 2022, o rachetă rătăcită trasă de apărarea antiaeriană a Ucrainei a aterizat într-un sat polonez de la graniţă ucigând două persoane.

Rusia procedat, joi noapte şi vineri dimineaţă, la un atac masiv asupra Ucrainei, în care a lansat 158 de drone şi rachete. A fost cel mai mare atac aerian de la începutul invaziei la scară largă, în februarie 2022, şi a vizat infrastructura critică, industria şi instalaţiile militare, a declarat armata ucraineană. Atacul a făcut totodată numeroase victime printre civili.de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list