Ei fac jocurile pe planetă. Topul miliardarilor din 2023

Locul 1 - Elon Musk

Așa cum era de așteptat, Elon Musk este cel din fruntea clasamentului, cu o avere estimată la 245 de miliarde de dolari.

Elon Musk a pus bazele a șase companii, inclusiv producătorul de mașini electrice Tesla, producătorul de rachete SpaceX și startup-ul de tuneluri Boring Company.SpaceX, înființată în 2002, valorează aproape 150 de miliarde de dolari după o ofertă de licitație de 750 de milioane de dolari în iunie 2023; compania și-a rescut valoarea de aproape patru ori în patru ani.Boring Company  a strâns 675 de milioane de dolari în aprilie 2022 la o evaluare de 5,7 miliarde de dolari.Consiliul de administrație al Twitter a fost de acord să vândă compania lui Musk pentru 44 de miliarde de dolari în aprilie 2022, după ce acesta a dezvăluit o participație de 9,1% și a amenințat cu o preluare ostilă.Acordul s-a încheiat în octombrie 2022, după ce Musk a încercat să se retragă. Musk deține aproximativ 74% din companie, care se numește acum X.

Grefierii protestează, astăzi, în fața ICCJ - activitatea instanțelor riscă să fie blocată

Locul 2 - Bernard Arnault 

Pe următorul loc se află francezul Bernard Arnault, șeful celei mai mari companii producătoare de bunuri de lux. Jeff Bezos a reușit să ocupe doar a treia poziție, cu 170 de miliarde de dolari.

Bernard Arnault supraveghează imperiul LVMH a 75 de mărci de modă și cosmetice, inclusiv Louis Vuitton și Sephora.LVMH a achiziționat bijutierul american Tiffany & Co în 2021 pentru 15,8 miliarde de dolari, considerată a fi cea mai mare achiziție de marcă de lux vreodată.Holdingul lui Arnault, Agache, sprijină firma de capital de risc Aglaé Ventures, care are investiții în afaceri precum Netflix și compania-mamă TikTok ByteDance.Tatăl său a făcut o mică avere în construcții; Arnault a început prin a investi 15 milioane de dolari din acea afacere pentru a cumpăra Christian Dior în 1984. 

Aeronava închiriată de Iohannis s-a întors la Sibiu pentru o aduce pe Prima Doamnă - Președintele se află încă în Dubai

Locul 3 - Jeff Bezos 

Jeff Bezos a reușit să ocupe doar a treia poziție, cu 170 de miliarde de dolari.

Jeff Bezos a fondat gigantul de comerț electronic Amazon în 1994 din garajul său din Seattle.Bezos a demisionat din funcția de CEO pentru a deveni președinte executiv în 2021. El deține puțin mai puțin de 10% din companie.El și soția sa MacKenzie au divorțat în 2019, după 25 de ani de căsnicie și i-a transferat ei un sfert din participația de atunci de 16% din Amazon.Bezos a donat acțiuni în valoare de peste 400 de milioane de dolari organizațiilor nonprofit în 2022, deși nu este clar care organizații au primit acele acțiuni.El deține The Washington Post și Blue Origin, o companie aerospațială care dezvoltă rachete; a zburat pentru scurt timp în spațiu în iulie 2021.Bezos a declarat într-un interviu din noiembrie 2022 pentru CNN că intenționează să dea mare parte din averea sa în timpul vieții, fără a dezvălui detalii specifice.

În topul bogaților figurează în continuare și Bill Gates, urmat îndeaproape de Mark Zuckerberg. Cea mai bogată femeie din clasament este Francois Meyers, care ocupă abia locul 14. 

Polițiștii protestează în fața IPJ Constanța. Care sunt revendicările oamenilor legii

 de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list