Austria plasează în cârca Comisiei Europene problema Schengen. "Condițiile clare" cerute de Gerhard Karner

"Este vorba despre faptul că avem nevoie de progrese în domeniul protecţiei frontierelor externe ale UE", a subliniat Karner, relatează Agerpres care citează APA. 

Concret vorbind, el cere Comisiei Europene o triplare a numărului de poliţişti de frontieră.

De asemenea, Comisia trebuie să aloce fonduri pentru infrastructura de protecţie a frontierelor. Este necesară în primul rând o modernizare tehnică a frontierelor bulgaro-turcă şi româno-sârbă.

În plus, Karner solicită controale întărite la frontierele terestre, precum şi preluarea de către România şi Bulgaria de solicitanţi de azil, în special afgani şi sirieni.

Solicitarea privind menţinerea controalelor la frontiere a fost motivată de Karner printr-o "problemă cu traficanţii". Din ceva mai mult de 50.000 de solicitanţi de azil în Austria, numai în jur de 150 migranţi au venit prin aeroporturi, a explicat ministrul de interne.

Gerhard Karner se va deplasa, luni, în Slovenia la o reuniune a miniştrilor de interne din aşa-numitul 'Forum Salzburg', pentru discuţii cu privire la viitorul spaţiului Schengen.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a afirmat, duminică, în legătură cu intrarea României în Spaţiul Schengen, că o eventuală reuşită este consecinţa conlucrării tuturor forţelor politice. Declaraţia liberalului vine în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seara, că Austria "şi-a flexibilizat poziţia" în ceea ce priveşte Spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România.

Austria a blocat pe 8 decembrie 2022 extinderea spaţiului Schengen la România şi Bulgaria, motivându-şi opoziţia prin numărul mare de cereri de azil. Ţările de Jos s-au opus, la rândul lor, primirii în Schengen a Bulgariei.

Citește și Austria propune României și Bulgariei să accepte solicitanți de azil din Austria, în special sirieni și afgani, pentru a intra în Schengen doar cu traficul aerian. Oferta Vienei pentru București și Sofia

 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list